Τ. Πετρόπουλος: Το εργόσημο θα απαλλάσσεται από τις δαπάνες των αγροτών

πετροπουλος

Την απαλλαγή του εργόσημου από τις δαπάνες των αγροτών προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας πως με το νέο ασφαλιστικό μόλις 4.500 αγρότες θα έχουν επιβάρυνση πάνω από το 13%.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως «παρά τα όσα λέγονται δεν θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών, δηλαδή δεν θα συμβεί να έχουμε μία δήμευση της αγροτικής περιουσίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ό,τι καταβάλουν σήμερα».

Για το εργόσημο ο Τ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «μαζί με το εργόσημο που θα απαλλάσσεται κατά το μέρος της καταβολής του με κατάσταση που θα στέλνει ο ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης για τις δαπάνες που κατέβαλε ο αγρότης στο εργόσημο, θα έχει και μείωση των εμφανιζόμενων εσόδων του». «Με την κατανομή που θα γίνεται με έναν τρόπο πάρα πολύ αποτελεσματικό και στην αγροτική οικογένεια -σύζυγο και παιδιά- θα δείτε ότι θα είναι ένα σύστημα το οποίο θα προωθεί την απασχόληση των αγροτών και θα τους ενισχύει σε μια κατεύθυνση ύπαρξης μίας εθνικής σύνταξης για όλους» δεσμεύθηκε. Ο υφυπουργός Εργασίας υπενθύμισε ακόμη ότι με βάση το ισχύον καθεστώς οι αγρότες το 2026 θα έχαναν την βασική σύνταξη που παίρνουν σήμερα, η οποία ήδη μειώνεται κατά 4% κάθε χρόνο από το 2002 και μετά.

/ Βουλή