Τρ. Αλεξιάδης στις προγραμματικές: «Τα ΜΜΕ που μιλούν τώρα για “φοροκαταιγίδα”, όταν ψηφίζονταν είχαν πιει το “αμίλητο νερό”»

Η αλλαγή του φορολογικού συστήματος θα γίνει με διάλογο τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, παρατηρώντας ότι υπάρχει η ανάγκη για μια φορολογική πολιτική που «δεν θα επιβάλλεται με τα ΜΑΤ και με κομματική πειθαρχία»

Σχολίασε επίσης ότι κάποια από τα ΜΜΕ που σήμερα μιλούν για «φοροκαταιγίδα» όταν ψηφίζονταν τα μέτρα «είχαν πιει το αμίλητο νερό» ή υπερασπίζονταν την αναγκαιότητά τους.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για εφαρμογή «ξεχασμένων» μνημονιακών διατάξεων που δεν ψηφίστηκαν, αλλά δεν εφαρμόστηκαν, όπως ο φόρος στα ΜΜΕ, ενώ επισήμανε ότι επί υπηρεσιακής κυβέρνησης βγήκε η υπουργική απόφαση για ενεργοποίηση της πλήρους πρόσβασης των φορολογικών αρχών στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι θα υπάρξει απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και μέσα στο 2016 θα σταματήσει η αναγκαιότητα οι πολίτες να καταφεύγουν στις εφορίες.

Για το ΦΠΑ στα νησιά ο Τρ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι θα υπάρξουν μέτρα για την αποκατάσταση των απωλειών των πολιτών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο πλαστικό χρήμα και στα κίνητρα για την διεύρυνση της αξιοποίησής του. Μίλησε ακόμα για κίνητρα στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, αλλά κι αλλαγή νοοτροπίας από την τράπεζα και την εφορία, όπως και για μείωση του κόστους προμήθειας των απαραίτητων συσκευών.

– See more at: http://left.gr/news/tr-alexiadis-stis-programmatikes-ta-mme-poy-miloyn-tora-gia-forokataigida-otan-psifizontan#sthash.cckYsHhV.iW1SD8Xq.dpuf

/ Χωρίς κατηγορία