Τρ. Αλεξιάδης: Στοχεύουμε στους μεγαλοοφειλέτες (Video)

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Ξεκινήσαμε από τα μεγάλα χρέη και όλες οι κινήσεις μας έχουν στόχο τους μεγαλοοφειλέτες τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι στο θέμα αυτό δεν υπάρχει καθυστέρηση, χρειάζεται όμως επεξεργασία των καταλόγων των μεγαλοοφειλετών, για να μην αδικήσουμε κανέναν. Στο επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι λίστες.

Δεν στοχεύουμε στα χαμηλά και στα μεσαία αλλά στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα μικρότερα χρέη θα εκκρεμούν επ’ αόριστο.

Αναφερόμενος στην εισπραξιμότητα, σημείωσε ότι έχει βελτιωθεί, κλείσαμε ικανοποιητικά το 2015 και πάει καλά και το 2016. Ενώ όπως πρόσθεσε όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω του πλαστικού χρήματος βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Επικριτικός ήταν ο αν. υπουργός Οικονομικών για τον τρόπο παρουσίασης από τα ΜΜΕ και στην παραπληροφόρηση στην οποία συχνά, επιδίδεται μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, για λόγους αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να διογκώνονται κάποια πράγματα.

“Αυτό δεν εξυπηρετεί την ενημέρωση και τη Δημοκρατία” σχολίασε ο κ. Αλεξιάδης φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, τους τίτλους και τα δελτία τύπου για τα χαράτσια, που αφορούσαν όμως, μόλις το 0,6% των φορολογουμένων, καθώς και την συνεχόμενη αναφορά στις χιλιάδες σελίδες του πολυνομοσχεδίου, που τελικά όταν δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ φάνηκε ότι ήταν 141 σελίδες.

Κατ. Μπρ.

/ Συνεντεύξεις