Τρ. Αλεξιάδης: Μείωση συντελεστών του ΦΠΑ το 2016

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Η πορεία των εσόδων δίνει για το 2016 τη δυνατότητα επανεξέτασης των συντελεστών του ΦΠΑ που αυξήθηκαν το 2015, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή. «Θέλω να διαβεβαιώσω τη Βουλή ότι τα φορολογικά έσοδα, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία και όχι από κάποια προπαγάνδα, πάνε πάρα πολύ καλά, πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι είχαμε αρχικά στόχο, πάνε πολύ καλύτερα από το 2014. Έτσι θα μπορέσουμε μέσα στο 2016 να ξαναδούμε όλους τους συντελεστές του ΦΠΑ» είπε απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ για ιδιωτικές υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και ψυχικά ασθενών.

«Η κυβέρνηση έχει βασική επιδίωξή της να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά και τα οικονομικά προβλήματα» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθυμίζοντας ότι μέσα στη συμφωνία και του Ιουλίου και του Αυγούστου αναφέρεται πως “μόλις μπορέσουμε το 2016 να έχουμε στόχους λογιστικά ισοσκελισμένους και παραπάνω από αυτούς τους αριθμούς που είχαμε δώσει σαν αρχικό στόχο, θα μπορέσουμε να ξαναδούμε τους συντελεστές ΦΠΑ”.

«Οι συντελεστές που αυξήθηκαν μέσα στο 2015 δεν αυξήθηκαν μόνιμα. Είναι σαφέστατο στο κείμενο που είχε κατατεθεί τον Ιούλιο στη Βουλή ότι θα ξαναδούμε όλους αυτούς τους συντελεστές σχετιζόμενους με την πορεία των φορολογικών εσόδων» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Η Λ. Κανέλλη πρότεινε «εκτός από την κατάργηση του ΦΠΑ σε οτιδήποτε αφορά υγεία, φάρμακο, πρόνοια, στην τρίτη ηλικία ειδικά, να φύγει εντελώς ο ΦΠΑ».

/ Χωρίς κατηγορία