Σχετικά με άρθρο της εβδομαδιαίας κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο φύλλο της Κυριακής 15.5.2016.

συριζα αχαιας

ΘΕΜΑ: Σχετικά με άρθρο της εβδομαδιαίας κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο φύλλο της Κυριακής 15.5.2016.

Η ναυαρχίδα της κίτρινης δημοσιογραφίας στη χώρα μας, το «Πρώτο Θέμα», για ακόμη μια φορά, αφιέρωσε σελίδες επί σελίδων για να πλήξει κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το “σαλόνι” του «Πρώτου Θέματος» είχε μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα για τον σ.φο Γιάννη Αναγνωστόπουλο και για την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας και Βουλευτή Αχαΐας σ.φισσα Σία Αναγνωστοπούλου.

Από την ώρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, το «Πρώτο Θέμα» στοχοποιεί, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης. Με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ανακριβείς αναφορές σε καταδικαστέες πρακτικές του παρελθόντος, επιχειρεί, σε διατεταγμένη υπηρεσία, να ανατρέψει το θετικό πρόσημο αυτού που διέκρινε την Αριστερά και τους αγωνιστές της: την αδιανόητη για τους ιθύνοντες του «Πρώτου Θέματος» αυταπάρνηση και αφιλοκερδή δράση των στελεχών της. Εξομοιώνουν ανόμοια, ακολουθώντας μια τακτική κατασυκοφάντησης και λασπολογίας που τους έγινε δεύτερη φύση, με προφανή στόχο να μειώσουν ηθικά και πολιτικά το κόμμα και τους ανθρώπους που προσφέρουν μέσα από τις γραμμές του και να πλήξουν την κυβέρνηση.

Η απόπειρα κατασυκοφάντησης του σ.φου Γιάννη Αναγνωστόπουλου δεν πρόκειται να αποφέρει τους καρπούς που προσδοκά το «Πρώτο Θέμα», ούτε να αμαυρώσει την εικόνα και το έργο της σ.φου Σίας Αναγνωστοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας.

Τους έχουμε μάθει πια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους συντρόφους Γιάννη και Σία Αναγνωστοπούλου, όπως και σε κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που πλήττεται από τέτοιου είδους λιβελογραφήματα, και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν τον αγώνα που σαν Αριστεροί έχουμε μάθει να δίνουμε συλλογικά. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι μέσα από αυτές τις προσωπικές επιθέσεις ο κύριος στόχος είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνουν να κρατήσουν όρθια την ελληνική κοινωνία.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ