Αλλαγές στο φόρο εισοδήματος και τις συντάξεις μέσα από δύο νέα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρούν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης  Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Δεν φέρνω νομοσχέδιο με αφορολόγητο κάτω από τις 9.100 δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθετε ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα έκτακτο Eurogroup μετά τις 22 Απριλίου για τις τελικές αποφάσεις.

Συμφωνία στα περισσότερα ζητήματα υπήρξε με τους δανειστές δήλωσε ο υπουργός Εργασίας,Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι αν υπήρχε χρόνος η συμφωνία θα είχε επιτευχθεί.

Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και καμία μείωση δεν θα υπάρξει σε μικρές και μεσαίες επικουρικές συντάξεις τόνισε ο υπουργός ενώ υποστήριξε ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων επηρεάζεται. Δεν κόβεται το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία αντίθετα με τα όσα γράφονταν σε μερίδα δημοσιευμάτων. Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περικοπές συντάξεων και επιπλέον δεν υπάρχει ανάγκη γιατί υπερκαλύπτονται οι μνημονιακοί στόχοι.

Μέχρι το τέλος του μήνα η λύση για το θέμα των κόκκινων δανείων δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης συμπληρώνοντας ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία και στο θέμα των κόκκινων δανείων.

Κατ. Μπρ.