Συνέντευξη Τύπου Μποργιανς – Παπαγγελόπουλου – Αλεξιάδη (Video)

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Σε εξέλιξη η κοινή συνέντευξή τύπου του αν. υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, του υπ. Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. N. Βάλτερ-Μπόργιανς και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για θέματα διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπ. Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. N. Βάλτερ-Μπόργιανς, στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου ο κ. Μπόργιανς παρέδωσε στις ελληνικές αρχές λίστα με περισσότερα από 10.000 δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Την Πέμπτη εστάλησαν οι πρώτες κλήσεις για εξηγήσεις προς καταθέτες της UBS που περιλαμβάνονται στην αποκαλούμενη «λίστα Μπόργιανς».

Η Διακήρυξη Προθέσεων που συνυπογράφουν ο κ. Μπόργιανς με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής, καθώς και την μετεκπαίδευση υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στο γερμανικό κρατίδιo.

 

/ Συνεντεύξεις