Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η  οποία του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνε με πηγές από την Κουμουνδούρου, η Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ στην σύντομη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ:

«Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τηλεφωνήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη στις χθεσινές ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Η Καγκελάριος και ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτή την ευκαιρία, αντάλλαξαν ήδη απόψεις και για την επικείμενη έκτακτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη (23.9) και συμφώνησαν μια στενή συνεργασία για τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκεί καθώς και για τα περαιτέρω διμερή και ευρωπαϊκής πολιτικής θέματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε επίσης συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με την Α. Μέρκελ, όσο και με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλείται στις 23 Σεπτεμβρίου.