«Έχω εντυπωσιαστεί από τον αγώνα του φίλου μου Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη. Ποτέ κανένας δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο και πρέπει να είσαστε περήφανοι για αυτόν.» με αυτά τα λόγια η αντιπρόεδρος των Πρασίνων και υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν το 2014, Ska Keller εξέφρασε έμπρακτα τη συμπαράστασή της στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση της Αριστεράς και για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έδειξε το δρόμο για έναν αγώνα για μια πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και συμμάχους. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Στεκόμαστε στο πλάι σας διότι πιστεύουμε στον κοινό μας αγώνα. Να δώσουμε ένα αγώνα νίκης σήμερα στην Ελλάδα και αύριο στην Ευρώπη» είπε προσθέτοντας ότι:

«Εμείς οι Πράσινοι ενώνουμε τις δυνάμεις με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον αγώνα γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς περιβαλλοντική δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ποτέ κοινωνική δικαιοσύνη. Ποιος υποφέρει περισσότερο από τον μολυσμένο αέρα, τα φυτοφάρμακα, την κακή ενέργεια; Οι αδύναμοι της κοινωνίας υποφέρουν περισσότερο.  Δεν υπάρχει υγιής οικονομία που δεν είναι και πράσινη οικονομία».

Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη επισημαίνοντας ότι η προστασία και το άσυλο, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα και μία από τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες.

Κατερίνα Μπρέγιαννη