ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψέματα της Ν.Δ. για ανθρωπιστική κρίση, αγροτικό και ΕΣΥ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση της Γραμματέως της Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ

1. Η Νέα Δημοκρατία και η κ. Βούλτεψη ξεπέρασαν τα όρια! Έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν τα “ψέμματα” του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης , επιβεβαιώνοντας το έργο της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Τους ενοχλεί ότι αναφέρεται ο αριθμός των πραγματικών ωφελούμενων από αυτά τα μέτρα (κάρτα σίτισης, δωρεάν παροχή ρεύματος, επιδότηση ενοικίου) κι όχι απλώς ο αριθμός όσων έκαναν αίτηση για λογαριασμό των ωφελούμενων!!

Δεν αμφισβητούν τους πραγματικούς αριθμούς: για παράδειγμα, συμφωνούν ότι εκδόθηκαν  145.359 κάρτες σίτισης αλλά μας “μαλώνουν” που αναφέρουμε ότι με τα τρόφιμα που θα αγοράζονται επί τουλάχιστον 9 μήνες θα τραφούν 349.826 άτομα αυτών των νοικοκυριών.

Δοκιμάζουν ακόμα και να συγκρίνουν την δωρεάν επανασύνδεση και την δωρεάν παροχή   ρεύματος σε 89.288 νοικοκυριά (δηλαδή 212.216 ανθρώπους) με τη μειωμένη μεν αλλά καταβαλλόμενη τιμή ρεύματος του κοινωνικού οικογενειακού τιμολογίου. Μέτρο για το οποίο, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν αρνήθηκε τη χρησιμότητά του.
Νομίζουν ότι κάτι βρήκαν επειδή από τις 30.575 αιτήσεις που έγιναν για επιδότηση ενοικίου (πάλι οι ωφελούμενοι των νοικοκυριών είναι 87.541), στην πρώτη δόση από τις συνολικά 9,  που θα πάρουν όλοι όσοι ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες, εντάχθηκαν “μόλις” 9.500 οικογένειες, λόγω του ότι απαιτούνται καινούρια μισθωτήρια σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Για ακόμα μια φορά, χαίρονται που φτωχοί άνθρωποι, άνθρωποι χτυπημένοι από τις δικές τους πολιτικές, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ενταχθούν σε προγράμματα ανακούφισης. Αυτοί προτιμούσαν να δίνουν φιλοδωρήματα, μια και έξω, παραμονές εκλογών.
2. Ίδιου επιπέδου ψευδολογία χρησιμοποιεί η ΝΔ και στο αγροτικό ζήτημα. Είναι προφανές ότι πονάει που ο ΣΥΡΙΖΑ, στην διαπραγμάτευση, υπερασπίστηκε το αφορολόγητο των αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές και των αγροτικών επιδοτήσεων μέχρι 12000 ευρώ.  Αλλά δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για τον αγροτικό κόσμο που για δεκαετίες εγκατέλειψαν. Έχουν και το θράσος να ισχυρίζονται ότι «εξασφάλισαν» το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, την ώρα που από το ίδιο πρόγραμμα της περιόδου 2017 – 2013 δεν κατάφεραν να απορροφήσουν 800 εκ ευρώ, των οποίων της εκταμίευση εξασφάλισε τελικά η προηγούμενη κυβέρνηση.
3. Η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ είναι προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα δραματικό κοινωνικό πρόβλημα. . Φαίνεται όμως ότι για την ΝΔ το ζήτημα είναι ανύπαρκτο, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανακοίνωσης το θέμα έχει λυθεί από την Άνοιξη του 2014!! Πρόκειται για ένα ψέμα τουλάχιστον αναίσχυντο. ΟΙ ίδιοι οι άνθρωποι που βιώνουν την απόγνωση έχουν ζήσει στο πετσί τους την «ανθρωπιστική» πολιτική και την «ανθρωπιστική ευαισθησία» της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η οποία μάλιστα, εκτός από το χαράτσι των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, φρόντισε, λίγες ημέρες πριν πέσει, να ελαττώσει τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων για το 2015 κατά 250 εκατομμύρια ευρώ.

 

/ Ανακοινώσεις