«Για μια ακόμα φορά ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε να μην ξέρει που πατά και που βρίσκεται», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.

«Σε ένα ρεσιτάλ κενολογίας, και χωρίς καμία διάθεση ειλικρινούς αυτοκριτικής, θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, ενώ εκλιπαρεί για μια μετεκλογική συνεργασία με αυτούς που “κατέστρεψαν” τη χώρα!

Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους του να επιστρέψουν», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Θέλει αντιπρόεδρο τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης!

«Mόνο αν συνεννοηθούμε όλοι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση έχοντας και την αυτονομία μας, την ταυτότητά μας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας ως μονόδρομο τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη.

«Θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα;», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με ψήφο τιμωρίας, διαμαρτυρίας, αποχή, δεν λύνουμε προβλήματα. Λύνουμε με συμμετοχή και ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η ψήφος τιμωρίας, διαμαρτυρίας και αποχής αυτή την περίοδο και μάλιστα προς ακραίες λαϊκίστικες δυνάμεις, όπως εμφανίζονται, κοστίζει. Έμμεσα, άθελά τους, έφεραν τον Τσίπρα πρώτο και μας κόστισε φέσι 90 δισ. Πολλά δεν είναι για διαμαρτυρία μέσα σε επτά μήνες;».

«Επιθυμούμε μια κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Mόνο αν συνεννοηθούμε όλοι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση έχοντας και την αυτονομία μας, την ταυτότητά μας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ερωτηθείς αν θα δεχόταν να αναλάβει την πρωθυπουργία ένα τρίτο πρόσωπο ευρείας αποδοχής σε περίπτωση που η ΝΔ βγει πρώτη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί να συμπράξει, υπό αυτήν την προϋπόθεση, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε:

«Αν ο κ. Τσίπρας αντιδεοντολογικά, αντιδημοκρατικά, ζητήσει να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος ενώ έχει συμφωνήσει σε όλα αυτά ποιος έχει το δικαίωμα να θέσει τέτοιο ζήτημα και να σταματήσει μια τέτοια κίνηση ευρείας συνεργασίας και συνεννόησης; Επομένως το ερώτημα καλό θα είναι να το απαντήσει στον κ. Τσίπρα. Δέχεται αυτή τη συνεννόηση και τη συνεργασία; Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για το επόμενο βήμα. Εγώ δεν βλέπω να δέχεται τη συνεννόηση και τη συνεργασία. Άρα σε τι να απαντήσω; Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός. Σαφώς και θα πάρω την εντολή. Σαφώς και αν δεν θέλει θα απευθυνθώ στις άλλες δυνάμεις».

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

Χαρακτήρισε «πολύ παλιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτές τις εκλογές θα καταρρεύσει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα θα επιστρέψει στα «βασικά» ποσοστά του, που είχε όταν ξεκίνησε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι στην περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την εξουσία θα σχηματίσει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία, όπως είπε, οφείλει να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήταν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που έφερε τη συμφωνία.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ: «Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Έχουμε αναφερθεί στα λάθη μας. Την ώρα της μάχης είναι ιδιαίτερο θέμα για να αναφερθώ εν εκτάσει σε αυτά. Τα αναγνωρίζω, τα δέχομαι, έχουμε διδαχθεί από αυτά τα λάθη και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν. Όλοι έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία».