Ρ. Σβίγκου: Θα βρούμε συμμαχίες ενάντια στη λιτότητα

 

Αποσπάσματα συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» (Τάκης Χατζής- Νίκος Παναγιωτόπουλος)

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Ράνια Σβίγκου, με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου  Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη.

«Άνοιξε στο πεδίο της Ευρώπης η συζήτηση για το μέλλον της. Αυτό βλέπουμε και από την παρουσία του Φ. Ολάντ στη χώρα μας. Ο αγώνας που έχουν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση απέναντι στη λιτότητα και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό θα πρέπει να βρει συμμαχίες. Και συμμαχίες μπορούν να βρεθούν και στη Γαλλία, συμμαχίες μπορούν να βρεθούν και σε άλλες χώρες,  ενώ βλέπουμε αριστερές δυνάμεις να αναδεικνύονται σε ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων ».

Συνεχίζοντας, ανέφερε:  “Από τις 25 Γενάρη και μετά, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ευρώπη αλλάζει και είναι αναγκασμένη να αλλάξει στο βαθμό που  η ίδια αποδομείται καθημερινά από τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από ηγεσίες όπως της Γαλλίας. Βέβαια, αυτό γίνεται και επειδή για πρώτη φορά υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση η οποία  κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συγκρούστηκε με την ακραία λιτότητα…»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

/ Χωρίς κατηγορία