Π. Σκουρλέτης: Η ΔΕΗ δεν θα κόψει 700.000 συνδέσεις

σκουρλετης

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Πάνος Σκουρλέτης το δημοσίευμα ότι η ΔΕΗ θα κόψει 700.000 συνδέσεις. «Ψευδές. Απόλυτα ψευδές» ξεκαθάρισε σε παρέμβασή του χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και δεσμεύθηκε ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε όσους είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο, σε όσους χρήσουν μηχανικής υποστήριξης και στους αγρότες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «νοικοκύρεμα» στη ΔΕΗ, η οποία έχει συσσωρευμένα χρέη 2,2 δισ. ευρώ. «Το αναγκαίο νοικοκύρεμα πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει με απόλυτη κοινωνική ευαισθησία. Κανένα, λοιπόν, κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται. Σε κανέναν που έχει μηχανική υποστήριξη και μπορεί να φέρει τις ανάλογες βεβαιώσεις δεν κόβεται το ρεύμα υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι για τους αγρότες οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις επιδοτήσεις τους «συνεννοηθήκαμε να μην υπάρξει κανένα κόψιμο ρεύματος». «Ως πολιτικός προϊστάμενος, θα είμαι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα κοινωνικής αδικίας» δεσμεύθηκε.

Ωστόσο ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο, που επί χρόνια δεν πληρώνουν. Επίσης σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις που από το 2012 δεν έχουν πληρώσει μία φορά και μόλις πήγε η ΔΕΗ πλήρωσαν. Όπως είπε ο υπουργός, αυτό αφορά επτά δημοτικές επιχειρήσεις.

/ Χωρίς κατηγορία