Π. Σκουρλέτης: Επιχειρηματικά και πολιτικά δάνεια το αποτύπωμα της διαφθοράς στη χώρα (Video)

«Ποτέ άλλοτε σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν υπήρξε τέτοια δήλωση για την Ελλάδα» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης τη δήλωση του Φρ. Ολάντ για το χρέος. Όσο δυναμώνουν οι διαφορετικές φωνές στην Ευρώπη θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα και εκτός συμφωνίας.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια ο Π. Σκουρλέτης εξήγησε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους, αφορά τα πολιτικά και επιχειρηματικά δάνεια και “είναι το αποτύπωμα της διαφθοράς του προηγούμενου πολιτικού συστήματος» προσθέτοντας ότι «μια ανακεφαλαιοποίηση που δεν απαντά στα κόκκινα δάνεια θα είναι μία από τα ίδια και έχουν ήδη γίνει τρεις”.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός στα προαπαιτούμενα και δεν υπάρχουν νέα μέτρα σε αυτά. «Δεν βγάλαμε μέτρα από το καπέλο» ενώ υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική τομή για τη χώρα που πιστώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η πρώτη φορά που έγιναν εκλογές στην Ελλάδα γνωρίζοντας από πριν τι έχουμε κληθεί να εφαρμόσουμε. Όλες οι άλλες κυβερνήσεις άλλα έλεγαν πριν και σε άλλα συμφωνούσαν αμέσως μετά».

«Πρέπει να κινηθούμε σε πεδία εκτός συμφωνίας, τα ισοδύναμα πρέπει να είναι σε μια διαφορετική λογική, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα».

Απόλυτα σωστός ο εξορθολογισμός στις βουλευτικές αποζημιώσεις.

Απόλυτα σωστός ο εξορθολογισμός στις βουλευτικές αποζημειώσεις δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης προσθέτοντας όμως ότι αυτό δεν ξενίζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη δίνουν χωρίς τυμπανοκρουσίες, εδώ και χρόνια, το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης σε δομές κοινωνικές αλληλεγγύης.

Ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση εξήγησε ο Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην πρόσφατη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ενώ χρέωσε στους δημοσιογράφους των συστημικών μέσων ενημέρωσης ότι ειδικά την προεκλογική περίοδο «κινούνται σε διατεταγμένη υπηρεσία». Για το λόγο αυτό, «η αξιοπιστία και το κύρος και η τηλεθέαση των συστημικών μέσων ενημέρωσης έχει πάει στον πάτο», εξήγησε.

Θα υπάρξει μια κλίμακα επιβαρύνσεων στις συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να «δράσουμε μεροληπτικά υπέρ των χαμηλών συντάξεων». Συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν καταργείται το ΕΚΑΣ διατηρείται ώσπου να υπάρξει μια συνολική πρόταση αναμόρφωσης, ένα συνολικό επανασχεδιασμό του ασφαλιστικού με μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

/ Χωρίς κατηγορία