Π. Ρήγας: “Οι βουλευτές γνωρίζουν τι σημαίνει η επιλογή που κάναμε”

ΡΗΓΑΣ

«Όλοι θα κριθούμε από τις επιλογές μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις». Το μήνυμα αυτό στέλνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας με αφορμή τις περιπτώσεις Σακελλαρίδη – Παναγούλη (που δεν τις θεωρεί ίδιες, πρέπει να διευκρινιστεί). Την ίδια ώρα ο Στάθης Παναγούλης ανέβαζε τόνους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι βουλευτές μας», εξήγησε αναλυτικότερα ο Πάνος Ρήγας μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι», «θα πρέπει όχι μόνο να δεχθούν, αλλά και να τιμήσουν το γεγονός πως γνωρίζαμε ακριβώς τι σήμαινε η επιλογή που κάναμε, όπως το γνώριζε και ο ελληνικός λαός. Τους έχω εμπιστοσύνη και είμαι αισιόδοξος…».

 

Κρατάει την έδρα ο Στ. Παναγούλης

Όσον αφορά τις δυο προχθεσινές απώλειες, για τον μεν Γ. Σακελλαρίδη υπογράμμισε πως «με τη στάση του τίμησε τις αξίες της συλλογικότητας και τις αξίες της Αριστεράς, αφού παρέδωσε την έδρα του στο συλλογικό υποκείμενο το οποίο υπηρετεί». Κάτι το οποίο δεν έπραξε προφανώς οΣτ. Παναγούλης, ο οποίος κρατά την έδρα. «Τέτοιες επιλογές δεν δικαιολογούνται», σχολίασε ο Π. Ρήγας, ενώ στάθηκε στην πρώτη δήλωση του τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Ωστόσο, ο ο Στ. Παναγούλης μετέβαλε τη θέση του στη δεύτερη, χθες, δήλωσή του λέγοντας: «Είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξω νομοθετήματα (αν υπάρξουν) από την παρούσα κυβέρνηση στην κατεύθυνση των συμφερόντων του λαού μας».

Εξάλλου ο Στ. Παναγούλης, μετά τους αρχικώς μετριοπαθείς τόνους, χθες υιοθέτησε υψηλότερους κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικό και αντίθετο με την επιταγή του Συντάγματος» τρόπο διαγραφής του. Ακόμη εξαπολύει προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού με τον ισχυρισμό ότι: «Προσωπικά δεν έκανα τίποτε άλλο, παρά να υπερασπιστώ το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Τσίπρας το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, διαγράφοντάς το δυστυχώς με τις πράξεις του».

Όταν όμως παραιτούνταν στις 11 Οκτωβρίου από την Κ.Ε. διαμαρτυρόμενος για το ότι βρέθηκε χαμηλότερα στη σειρά κατάταξης του ψηφοδελτίου, ο Στ. Παναγούλης ασκούσε κριτική κατά των βουλευτών εκείνων που «έριξαν την κυβέρνηση ψηφίζοντας συνειδητά ‘παρών’», για να αναρωτηθεί εν κατακλείδι: «Έτσι επιβραβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τους αγωνιστές και τη στάση αποτροπής χρεοκοπίας της χώρας;».

Στην απορία εξάλλου του βουλευτή «αν λειτουργούν τα κομματικά όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ» ο Π. Ρήγας διευκρίνισε ότι δεν διεγράφη από το κόμμα, αφού «το κόμμα έχει άλλες διαδικασίες».

Οι δύο απώλειες, όπως ήταν αναμενόμενο, τέθηκαν στον χθεσινό δημόσιο διάλογο, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να αναγνωρίζει ότι ο περιορισμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας στους 153 είναι «φυσικά κάτι που μας προβληματίζει και το παίρνουμε υπόψη μας», αλλά «η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα βγάλει πέρα».

Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει συρρικνωθεί, αναγνώρισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Ζαχαριάδης στην τηλεόραση του «Σκάι», πλην όμως (η πλειοψηφία) «έχει τη συνοχή και την αποφασιστικότητα που επιτάσσουν οι καιροί».

/ Χωρίς κατηγορία