Π. Ρήγας: Θα αγωνιστούμε για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο

ΡΗΓΑΣ

«Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και επαγρύπνηση από την κυβέρνηση, το κόμμα και τον λαό. Δεν χωράει εφησυχασμός. Στήριγμα μας παραμένει η κοινωνία», σημειώνει σε άρθρο του στην «Αυγή» της Κυριακής, για τον έναν χρόνο κυβέρνηση Αριστεράς, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

«Η Ελλάδα υπήρξε η ατμομηχανή που άνοιξε τον δρόμο της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρόδρομος των εκλογικών επιτυχιών στην Πορτογαλία όσο και στην Ισπανία», αναφέρει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «τη χρονιά που πέρασε, ο ελληνικός λαός πήρε μια ιστορική απόφαση την οποία εξέφρασε με σαφήνεια και σιγουριά τρεις συναπτές φορές. Ο ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη του στο παλαιοκομματικό κατεστημένο και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκή εντολή να παλέψει για την αποκατάσταση των αδικιών και των ανισοτήτων, να βάλει τέλος στην κοινωνική λεηλασία και να εξαρθρώσει κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής που ευδοκιμούσαν με την ανοχή, αν όχι με την επιλογή, των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Αναφερόμενος στη χρονιά που πέρασε, ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει πως ήταν μια χρονιά συγκρούσεων και διεκδικήσεων με γνώμονα το δίκιο ενός καθημαγμένου λαού και την αναζήτηση ενός εναλλακτικού δρόμου. Ήταν, όπως συμπληρώνει, «μια χρονικά σκληρής συνειδητοποίησης του νεοφιλελεύθερου μένους απέναντι σε μια αποδυναμωμένη χώρα που διεκδικεί το δίκιο της. Μια χρονιά εκβιαστικών διλημμάτων και δύσκολων αποφάσεων. Μια χρονιά ευθύνης πρωτίστως απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα στην έντυπη έκδοση της “Αυγής” της Κυριακής.

/ Συνεντεύξεις