Π. Ρήγας: Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα η οποία έχει πληρώσει περισσότερο από όλους την κρίση να συνεχίσει να την πληρώνει

Για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα η οποία έχει πληρώσει περισσότερο από όλους την κρίση να συνεχίσει να την πληρώνει.

Ολάντ και Μοσκοβισί ήταν σαφείς στις δηλώσεις τους, λέγοντας ότι η χώρα και η κοινωνία δεν μπορεί να πληρώσει άλλο αυτή την οικονομική κρίση και μάλιστα τα στρώματα τα οποία έχουν πληγεί περισσότερο.

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και μάλιστα για εισοδήματα τα οποία είναι χαμηλά και μάλιστα για μεσαία στρώματα τα οποία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Τώρα, αν η πρώτη κατοικία είναι των 700.000,των 800.000 ευρώ και υπάρχουν εισοδήματα που μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αυτό είναι άλλο θέμα.

Για ασφαλιστικό

Η συζήτηση εξελίσσεται για το θέμα του ασφαλιστικού. Υπάρχουν τα εξής σημεία:  πρώτον ότι σε όλες τις Μελέτες που έχουν γίνει διατυπώνεται ότι  το ασφαλιστικό μέχρι το 2018 θα ήταν υπό κατάρρευση αυτό δεν είναι προϊόν της δικής μας πολιτικής, του 8μηνου που είμαστε κυβέρνηση, είναι προϊόν παθογένειας των προηγούμενων ετών και από ένα PSI που έχουμε στο κεφάλι που έχουμε πάρει που τελείωσε τα αποθεματικά των ταμείων και άλλα πολλά. Επίσης, ένα ασφαλιστικό δεν λύνεται με μακροπρόθεσμη λογική εάν και εφόσον δεν υπάρξει μείωση της ανεργίας δεν υπάρξει απασχόληση και δεν υπάρχει ανάπτυξη…

Με βάση αυτά τα δεδομένα υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει βιωσιμότητα του ασφαλιστικού τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Άρα νομίζω με αυτή την οπτική θα κινηθεί η κυβέρνηση, δεν έχει καταλήξει αυτή τη στιγμή πουθενά. Εξελίσσεται και μία συζήτηση, να σας δώσω την πληροφόρηση, και σε επίπεδο του κόμματος μαζί με την κυβέρνηση.

Οι λύσεις πρέπει να έχουν και βιωσιμότητα και αποτέλεσμα και να μην δημιουργούν μεγαλύτερα υφεσιακά προβλήματα.

Για το άρθρο Φίλη

Πρώτα πρώτα, η συλλογική μνήμη των Ελλήνων το έχει εγγράψει ως γενοκτονία άρα αυτό δεν αμφισβητείται, δεύτερον ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας και μάλιστα τις δικαιούται να τις έχει θα έλεγα εγώ, σε μια περίοδο όπου δεν ήταν υπουργοί, ως προς το ιστορικό μέρος και ως προς την ιστορικότητα, άρα αυτό δεν χρειάζεται να το ποινικοποιούμε η να του δίνουμε τέτοιες διαστάσεις.

Η ερώτηση στον Ενικό αφορούσε ένα άρθρο που είχε γράψει πριν χρόνια. Από κει και πέρα στην συλλογική μνήμη των Ελλήνων έχει εγγραφεί αυτό. Δεύτερον, η Ελληνική βουλή ομόφωνα το έχει αναγνωρίσει ως τέτοιο.

Είναι λάθος αυτό που κάνει η ΝΔ η οποία το σιγοντάρει, γιατί ένας διαγωνισμός των υποψήφιων προέδρων του ποιος θα επηρεάσει καλυτέρα το ακροατήριο της ΝΔ βλέπουμε να εξελίσσεται σε μια πατριδοκαπηλία. Και ως εκπαιδευτικός μάλιστα δεν θα ήθελα αυτό να γίνεται, δεν μιλάω σαν πολιτικός μόνο και λέω ότι αυτό δεν βοηθάει ούτε την ιστορικότητά μας ούτε το πώς διαπαιδαγωγούμε τους Έλληνες πολίτες.

 

/ Χωρίς κατηγορία