Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων προς όφελος των καναλιών από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Δημιουργία εντυπώσεων προς όφελος των καναλιών, και σε «συνεργασία» με την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Καναλιών, επιχειρούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ως «καλοκουρδισμένη μηχανή» τα τρία κόμματα επικαλέστηκαν μία πρόσφατη επιστολή της Ένωσης στην Κομισιόν που δεν έχει απαντηθεί, καθώς δεν έχει περάσει η 20ήμερη προθεσμία. «Είναι το παράπονο κάποιου ιδιώτη προς τις υπηρεσίες, οι οποίες ρωτούν ποια είναι η γνώμη τους γι’ αυτά. Η επιστολή αφορά αν δύναται η ΕΡΤ δύναται να παρέχει σήμα σε τρίτους. Η προθεσμία για απάντηση είναι εντός 20 ημερών και δεν έχει περάσει», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

«Όποιος φορέας ή πρόσωπο κάνει μία αναφορά στα ευρωπαϊκά όργανα είναι υποχρεωμένα να ρωτήσουν διά της υπηρεσιακής οδούς για την καταγγελία. Σήμερα που είναι οι φορείς εδώ μπορείτε να ρωτήσετε τους φορείς, δηλαδή την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Καναλιών που έκανε την καταγγελία, να ρωτήσουν», απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε απαντήσει ακόμη. Είναι χαμηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα αυτό. Συνεννοηθήκαμε με την Κομισιόν και δεν υπάρχει θέμα».

Η συνεδρίαση έπρεπε να απασχοληθεί με ακρόαση φορέων, όμως η ΝΔ (Λευτέρης Αυγενάκης), το ΠΑΣΟΚ (Θόδωρος Παπαθεοδώρου) και το Ποτάμι (Γιώργος Αμυράς) ζήτησαν να κατατεθεί η αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Κομισιόν, να κληθεί το ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απάντησε ότι η αλληλογραφία βρίσκεται από χθες το βράδυ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των βουλευτών» και κατήγγειλε «την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Για την κλήση της ΕΕΤΤ ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ότι «με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να έρθουν, αλλά απλά δεν μπορούν να έρθουν ως Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, διότι έχει περάσει το τρίμηνο που μπορούν να γίνουν αναπληρώσεις μετά την παραίτηση του προέδρου της ΕΕΤΤ και ουσιαστικά θα έρθουν ως πρόσωπα».

Ο εισηγητής της ΝΔ κατήγγειλε ότι ο υπουργός Επικρατείας συνάντησε χθες φορείς πριν την συνεδρίαση για την ακρόαση κοινωνικών φορέων και αναρωτήθηκε αν τους ασκήθηκαν «πιέσεις, εκβιασμοί και τους έγινε μασάζ». Μάλιστα ο Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε προσωπικά στον Ν. Παππά σημειώνοντας ότι «σας γνωρίζω από τα παλαιά χρόνια. Όμως δεν πίστευα ότι ο παλιός συμφοιτητής μου που είχαν γνωρίσει στα αμφιθέατρα έχει τόσο υψηλούς στόχους, να γίνει υπουργός –καναλάρχης».

«Να εξεταστούν οι ανήθικες καταγγελίες του Αυγενάκη που θεωρεί ότι όλες οι δημόσιες συναντήσεις με φορείς είναι πιέσεις εκβιασμοί και μασάζ», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και επεσήμανε: «φαίνεται ότι έτσι μεγάλωσε ο Λ. Αυγενάκης». «Η αντιπολίτευση έχει έρθει για να προσβάλλει την διαδικασία», πρόσθεσε.

 

/ Χωρίς κατηγορία