Την παραπληροφόρηση των δηλώσεών της κατήγγειλε η αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου το πρωί στο Mega, ενώ μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί καθώς Εκκλησία και μέρος των media, μιλούν για «κατάργηση των θρησκευτικών» με αφορμή την δήλωσή της για απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τα Θρησκευτικά, η οποία μάλιστα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Δεν θέλησε να κάνει καμία περαιτέρω δήλωση για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς όπως είπε το «δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα σε αυτή τη χώρα» που να μην δοθεί άλλη ερμηνεία. Ξεκαθάρισε ότι η απάντησή της απευθυνόταν στον ακροατή που διαμαρτυρόταν στο ρ/δ Στο Κόκκινο για τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ όπως είπε πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η δήλωσή της ότι δεν θα απαιτείται να αναγράφεται η αιτία που δεν επιζητούν οι γονείς την απαλλαγή του παιδιού τους από το μάθημα των Θρησκευτικών δημιούργησε την άμεση αντίδραση του αρχιεπισκόπου Ιερόνυμου: “να σοβαρευτούν επιτέλους και να μην ακούν τις ανοησίες του ενός και του άλλου“, μάλιστα δεν αποκάλεσε καν με το όνομά της την υπουργό, αλλά αναφέρθηκε στις δηλώσεις της που έκανε «κάποια κυρία». Επικαλέστηκε το Σύνταγμα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Δεν είναι του υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της».

Όμως ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο,  η Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (94/2015) έχει ήδη πάρει θέση, σύμφωνα με την οποία δεν υποχρεούται ο μαθητής που επιθυμεί να απαλλαγεί από τα θρησκευτικά να δηλώνει το θρήσκευμα στο οποίο ανήκει.  Γενικώς δε θεωρεί συνταγματική και σύμφωνη με το νόμο τη δήλωση μαθητή ή των γονέων του για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών για λόγους θρησκευτικής συνείδησης. Η γνωμοδότηση εκδόθηκε με αφορμή την εγκύκλιο 12773/Δ2/23.1.2015 του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε δύο  μέρες από τις βουλευτικές εκλογές  του περασμένου Ιανουαρίου.

Τη στήριξη στο πρόσωπό της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης στον ΑΝΤ1 ενώ ένα απαξιωτικό σχόλιο που «ξέφυγε» στον Ν. Κακλαμάνη, ενδεικτικό του επιπέδου της πολιτικής αντιπαράθεσης που προωθεί σταθερά η Ν.Δ., αναγκάστηκε να το μαζέψει…