Παρέμβαση Παπαδημούλη για το προσφυγικό στο Ευρωκοινοβούλιο- Έντονη κόντρα με Λεπέν

“Ευρωπαϊκή, ανθρωπιστική λύση τώρα, στην ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων. Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της όλη αυτή την πίεση”

“Απαράδεκτο και απάνθρωπο η Ευρώπη να απουσιάζει, να αναβάλλει, να ακυρώνει τη συνθήκη Σέγκεν ή να υψώνει τείχη, επειδή λίγες κυβερνήσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς μπλοκάρουν την αναγκαία απόφαση”

Ομιλία-παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα 

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για τη μετανάστευση (14 Σεπτεμβρίου 2015), είπε τα εξής:

«Στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού κύματος, χρειάζεται μια ανθρωπιστική ευρωπαϊκή λύση. Ως Ευρωπαίος πολίτης, ντρέπομαι για την αποτυχία του Συμβουλίου των Υπουργών και τονίζω ότι είναι η ώρα των ηγετών. Των αρχηγών των κρατών. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους υπουργούς τους. Αλλιώς, θα ακούμε εδώ μέσα φασιστικές κραυγές σαν της κυρίας Λεπέν, που προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Την ώρα που το Αιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται νεκροταφείο χιλιάδων, μικρώνπαιδιών και των οικογενειών τους.

Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο η Ευρώπη να απουσιάζει, να αναβάλλει, να ακυρώνει τη συνθήκη Σέγκεν,να υψώνει τείχη, επειδή λίγες κυβερνήσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς μπλοκάρουν την αναγκαία απόφαση. Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να πρωτοστατήσει τώρα για να υπάρξει λύση, αλλιώς αύριο θα είναι αργά. Η χώρα μου, η Ελλάδα, δεν αντέχει μόνη της όλη αυτή την πίεση».

Επιμένοντας να λάβει τον λόγο εκτός διαδικασίας, προκειμένου να απαντήσει στον Δημ. Παπαδημούλη, η Πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του ENF, Μαρίν Λεπέν, απέφυγε να αναφερθεί στην κατηγορία περί φασισμού, αλλά αντίθετα κατηγόρησε τον Δημ. Παπαδημούλη ως υπεύθυνο για 100 εκατομμύρια θανάτους (!), αναφέροντας επί λέξει::

«Δεν επιτρέπω να με αποκαλούν φασίστρια. Ιδίως εκ μέρους κάποιων που έχουν στο βάρος της συνείδησής τους 100 εκατομμύρια θανάτους».

 

/ Δηλώσεις