Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7 για τα «φαντασιόπληκτα» σενάρια περί κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αιγιάλεια

σιδηροπουλος

Ο κ. Σιδηρόπουλος είπε, «το θέμα του κέντρου φιλοξενίας στην Αιγιάλεια έχει προκύψει από έναν δημοσιογράφο (σ.σ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος), ο οποίος είναι και πολιτευτής της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αιγιαλείας.

Να βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους. Καταρχήν τα hot spots είναι κέντρα καταγραφής και φτιάχτηκαν στις πύλες εισόδου των μεταναστών στη χώρα, δηλαδή στα νησιά. Δύο κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν στο Σχιστό και στα Διαβατά. Εκεί θα μεταφέρονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες για να προωθηθούν στις χώρες της Ε.Ε. (που ενώ έχουν συμφωνήσει δεν τους παίρνουν), ή θα μένουν εκεί οι μετανάστες μέχρι να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους».

Όσον αφορά το ρεπορτάζ της εφημερίδας (σ.σ. Πελοπόννησος), ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε, «επικοινωνήσαμε σχεδόν με όλο το υπουργικό συμβούλιο και όλοι το διέψευσαν. Δεν υπάρχει κανένα ανάλογο σχέδιο για την Αιγιάλεια.

Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι στην Ευρώπη και δυστυχώς τα θύματα αυτού, είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

Ως πολιτικός φορέας παρακαλούμε να υπάρχει ψυχραιμία και να κάνουμε σοβαρά τη δουλεία μας. Μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Η εφημερίδα επανέρχεται για τρίτη μέρα στο θέμα και παρόλο που λαμβάνει καθημερινά διαψεύσεις, συνεχίζει το ίδιο τροπάρι. Και η εφημερίδα είναι έγκριτη και ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έχει χρόνια πορεία, καλό όμως είναι, να μη συντηρούμε τέτοια πράγματα. Θέλει προσοχή για να μην προκαλούμε τέτοιες εντυπώσεις».

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης, ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε, «χειριζόμαστε το θέμα με τον πιο ανθρώπινο και δημοκρατικό τρόπο. Αυτή είναι και η διαφορά μας από άλλα κράτη.  Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους των νησιών μας που έχουν κάνει το παν για να σώσουν τους ανθρώπους.

Καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε και το πως χειριζόμαστε τις πληροφορίες διάψευσης. Δεν μπορεί όλη η Κυβέρνηση να διαψεύδει κάτι και κάποιοι να επιμένουν στις δικές τους δήθεν πληροφορίες. Δημιουργούν ένα κλίμα εντάσεων σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό δημιουργείται από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Ακούστε:

 

/ Συνεντεύξεις