Ολ. Γεροβασίλη: Προστασία της α’ κατοικίας, δεν θα πουληθούν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds (Video)

“Οι άμεσες προτεραιότητες είναι η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της α’ κατοικίας. Δεν πρόκειται να δοθούν σε ξένα funds. Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων πολιτών” δήλωσε κατηγορηματικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Κάτι  που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των στεγαστικών δανείων των πολιτών ενώ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κόκκινων δανείων είναι τα επιχειρηματικά δάνεια που και για αυτά αναζητούνται λύσεις συμβατές με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Η Όλγα Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1 τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αντισταθεί στο κόψιμο των συντάξεων που θέλουν να επιβάλλουν με τα αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα. Επιπλέον στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός νέου φορολογικού συστήματος ώστε να πληρώσουν αυτοί που δεν πλήρωσαν ποτέ τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με όσα συνεισέφεραν αυτοί που δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Πολλά μέτρα δεν τα θέλαμε, κάποια άλλα είναι σε θετική κατεύθυνση είναι άμεση ανάγκη να περάσουν τα πρώτα μέτρα για να μπορέσει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Αναφερόμενη στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τόνισε ότι οι υπουργοί πρόκειται να παρουσιάσουν στη Βουλή τα προγράμματα για τα υπουργεία τους στα πλαίσια της τετραετίας.

Κατ. Μπρ.

/ Χωρίς κατηγορία