Ολ. Γεροβασίλη: Να συνεισφέρει και η αξιωματική αντιπολίτευση στο διάλογο για το ασφαλιστικό (Video)

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

Η κυβέρνηση έχει δώσει σε διαβούλευση το σχέδιο του ασφαλιστικού που εμπεριέχει την απόλυτη δέσμευση και του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και ταυτόχρονα θέλει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του συστήματος δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Το νομοσχέδιο θεσπίζει ενιαίους κανόνες για όλους και ένας ενιαίος κανόνας είναι το 20% επί πραγματικών εισοδημάτων. Το βασικό είναι όπως εξήγησε ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις ούτε στους επόμενους συνταξιούχους, γιατί διατηρείται η «προσωπική διαφορά» που θα καλύψει την όποια ανισότητα δημιουργηθεί σε σχέση με τους παλιούς ασφαλισμένους.

«Ελπίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα είναι κάποια στιγμή σε θέση να συνεισφέρει στον διάλογο αυτόν με κάποια στοιχειωδώς ολοκληρωμένη πρόταση, κάτι που μέχρι σήμερα αποφεύγει συστηματικά», τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η κατάθεση προτάσεων, αντί για κουτοπόνηρες υποκριτικές κραυγές, θα είναι ευπρόσδεκτη».

Αναφερόμενη στις επικουρικές συντάξεις είπε ότι υπήρχε ένα ποσό που έπρεπε να βρεθεί με ισοδύναμο τρόπο για να μη μειωθούν σ’ αυτό ήρθε να απαντήσει η πρόταση για μια μικρή λογική αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές στην οποία συμφώνησαν και οι εργοδοτικοί φορείς.

Υπογράμμισε τέλος ότι στόχος της κυβέρνησης η στήριξη της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για την επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών και έγιναν αποδεκτές. Η βούληση του υπουργείου για διορθωτικές αλλαγές ήταν σαφής, πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη αντέδρασε έντονα στην καταστροφολογία των τελευταίων ημερών που αναπτύσσεται στο δημόσιο διάλογο λέγοντας «από πού αντλούνται όλα αυτά για νέα μέτρα;» ενώ σχολίασε ότι «είδηση δεν είναι μόνο η αρνητική» αντιθέτως υπάρχουν και θετικές ειδήσεις που δεν ακούγονται φέροντας για παράδειγμα ότι η χώρα μας είναι πρώτη σε απορροφητικότητα προγραμμάτων ΕΣΠΑ φέτος με 5 δισ στο τελευταίο δίμηνο.

Πρόσθεσε επίσης ότι είμαστε σε μια φάση που έχουμε αύξηση δύο δισ των φορολογικών εσόδων πέραν του προϋπολογισμού και παράλληλα είμαστε στην αρχή μιας διαπραγμάτευσης σύνθετων και δυσεπίλυτων ζητημάτων όπως το ασφαλιστικό, γιατί αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση του κλίματος και της οικονομίας κανένα ασφαλιστικό δεν θα είναι βιώσιμο.

Κατ. Μπρ.

/ Συνεντεύξεις