Ολ. Γεροβασίλη: Αρνήθηκαν το διάλογο για μια εθνική ‘κόκκινη γραμμή’ για το ασφαλιστικό

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

Απέρριψε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως, «η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται». Τόνισε δε, ότι «τα σενάρια αυτά επανέρχονται απ’ όσους έχουν το όνειρο της αριστερής παρένθεσης, αλλά ούτε προκύπτουν από πουθενά, ούτε είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης. Το θέμα υπάρχει μόνο στα μυαλά τους».

Μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, η Ολ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους, ακόμα και όταν όλοι εμφανίζονταν πρόθυμοι για συνεργασία πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ότι «δε θα βάλει απ’ το παράθυρο όσους ο λαός έδιωξε με την ψήφο του».

Από εκεί και πέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «όσο δύσκολο είναι να συνεννοηθείς με αυτούς που έχουν διαπράξει το έγκλημα, η κυβέρνηση όφειλε να επιδιώξει διάλογο στα μεγάλα ζητήματα, καθώς είναι χρήσιμος για τη χώρα».

«Αρνήθηκαν το διάλογο για μια εθνική ‘κόκκινη γραμμή’ για το ασφαλιστικό», τόνισε η ίδια.

«Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δεν διαμορφώθηκαν αυτές ο συνθήκες», πρόσθεσε η Ολ. Γεροβασίλη, «καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσήλθαν λέγοντας ότι αρνούνται τη συναίνεση. Κλήθηκαν όμως σε συνεννόηση, σε διάλογο, δεν τους ζητήθηκε a priori συναίνεση», και κατέληξε:

«Κανείς δε τους ζήτησε να έρθουν να στηρίξουν ένα ασφαλιστικό σύστημα που μειώνει συντάξεις. Η πρόταση ήταν να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να χαράξουμε την εθνική κόκκινη γραμμή, για μη μείωση συντάξεων. Αρνήθηκαν αυτό το διάλογο».

Όπως είπε η Ολ. Γεροβασίλη, «η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα από συγκρούσεις συμφερόντων και με πολιτικά κόμματα που δε θέλουν να παραδεχτούν ότι η δική τους πολιτική έφερε τα πράγματα ως εδώ». Απέναντί της, όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η κυβέρνηση έχει και την πλειοψηφία των ΜΜΕ που όχι μόνο δε στηρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης, αλλά δε λειτουργούν ούτε αντικειμενικά.

Γι’ αυτό πχ, όπως σημείωσε η Ολ. Γεροβασίλη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επικρίνεται γιατί δεν έχει παρουσιάσει σχέδιο για το ασφαλιστικό, ταυτόχρονα διακινούνται εφιαλτικά σενάρια.

«Το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα κατατεθεί σε περίπου μία εβδομάδα στη δημόσια διαβούλευση και τη διαβούλευση με φορείς και τότε θα επικοινωνήσουμε με τον πιο ευρύ τρόπο την ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

/ Χωρίς κατηγορία