Ν. Φίλης: Ανατρέψαμε το έργο σας κ. Μητσοτάκη; Τις απολύσεις; (Video)

«Προτρέχετε περισσότερο και από τους δανειστές εσείς», «είστε μνημόνιο πριν το μνημόνιο κ. Μητσοτάκη» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης  στον εκπρόσωπος της Ν.Δ. καθώς επιχειρούσε αυθαίρετες εξομοιώσεις, χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega. Δεν παρέλειψε άλλωστε να του υπενθυμίσει το έργο που έφερε το όνομά του, «τις απολύσεις», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στον τρόπο που βλέπει κάποιος τις αποκρατικοποιήσεις. «Οι αποκρατικοποιήσεις για εσάς είναι ξεπούλημα με σκάνδαλα μαζί».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων τόνισε την αβυσσαλέα απόσταση που χωρίζει τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πάνω στο συγκεκριμένο παράδειγμα του ασφαλιστικού. «Θα είναι κεφαλαιοποιητικό, ή αναδιανεμητικό; Θα έχουμε συντάξεις φιλοδωρήματα, ή θα διαφυλάττει το κράτος αξιοπρεπείς συντάξεις».

Καθώς δεν έλαβε καμία απάντηση συνέχισε υποστηρίζοντας ότι μόνο «η μόνιμη και σταθερή απασχόληση μπορεί να εξασφαλίσει σταθερό ασφαλιστικό σύστημα. Έχει σημασία λοιπόν, για το ποια ανάπτυξη επιδιώκουμε».

Το πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ εγγυητής για πολιτική σταθερότητα τετραετίας

Εκτός των ισοδυνάμων που θα αναζητηθούν για την αποφυγή των συνεπειών των δύσκολων μέτρων ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι έχει σημασία στο πως αντιλαμβάνεται το κάθε κόμμα για παράδειγμα της αποκρατικοποιήσεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «τα χρήματα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν σημαίνει ότι προκύπτουν από ξεπούλημα, αλλά από δημιουργία υπεραξίας της δημόσιας περιουσίας». «Τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε όλα στο ταμείο των πιστωτών αλλά ένα μεγάλο μέρος θα πάει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

«Λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα πριν ο ίδιος ο λαός μιλήσει» σημείωσε ο Νίκος Φίλης υποστηρίζοντας ωστόσο, ότι φαίνεται η μεγάλη ενίσχυση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις,  η οποία θα ενισχύεται ακόμα περισσότερο καθώς τοποθετούνται μέχρι την Κυριακή και οι πολίτες που είναι ακόμα, αναποφάσιστοι.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας εξέφρασε τέλος, τη βεβαιότητα του ότι «την Κυριακή το βράδυ η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για μια τετραετία κυβερνητικής σταθερότητας, θα επιβεβαιωθεί» γιατί αυτή εξαρτάται από τη χρηματοδότηση που προκύπτει από τη συμφωνία αλλά και από ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

/ Χωρίς κατηγορία