Ν. Παππάς: Η πλειοψηφία είναι καθαρή με ισχυρό κορμό

ΠΑΠΠΑΣ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σαφές πλαίσιο και σχέδιο, εγκεκριμένο πρόσφατα από τον λαό. Η πλειοψηφία είναι καθαρή και έχει ισχυρό κορμό που μπορεί να εγγυηθεί λύσεις» επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ενώ τονίζει ότι «η χώρα έχει σταθερότητα, ανακάμπτει και προχωρά σε μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται βέβαια διάλογο και συναινέσεις».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «στα μυαλά ορισμένων αμετανόητων είναι ακόμα ζωντανή» η θεωρία της αριστερής παρένθεσης, ασκώντας κριτική στη ΝΔ ότι πόνταρε στο ενδεχόμενο χρηματοπιστωτικού ατυχήματος και στην καταστροφή για να δικαιώσει αυτή την «κοντόθωρη και επικίνδυνη για την κοινωνία σύλληψη». Επισημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη σταθεροποίηση της χώρας, «αυτό το αφήγημα εξαντλεί εκ των πραγμάτων την όποια του χρησιμότητα». «Συνεπώς», αναφέρει ο κ. Παππάς, «η ΝΔ ψάχνει εναγωνίως τρόπο να κάνει αντιπολίτευση».

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει και τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος. Αναφέρει ειδικότερα, ότι με το να έχει καταρρεύσει το παλιό αφήγημα και με το γεγονός πως δεν μπορούν να πουν ότι θα έφερναν καλύτερη συμφωνία, «τους μένει λοιπόν μια σκανδαλολογία». «Συνιστώ απλώς προσοχή, γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα της διαπλοκής, τον τρώνε οι κότες των συμφερόντων», υπογραμμίζει. Επιπλέον, σχετικά με τα πυρά της αντιπολίτευσης και ορισμένων ΜΜΕ που συγκεντρώνονται στο πρόσωπό του, ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η προέλευση ορισμένων εκ των επιθέσεων είναι σαφές ότι συνδέεται με τις επιλογές της κυβέρνησης στον χώρο των μέσων ενημέρωσης». Ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι η κριτική επί της ουσίας των πεπραγμένων της κυβέρνησης είναι απαραίτητη, καλοδεχούμενη και τη βοηθάει πολλές φορές να βελτιώνεται. Τονίζει, ωστόσο, ότι «η λάσπη, η συκοφαντία και τα ψεύδη χαρακτηρίζουν όσους τα λένε αλλά κυρίως αφήνουν γυμνή τη σκοπιμότητα και την κατάστασή τους». Δηλώνει δε εκ νέου ότι οι διαδικασίες ελέγχου και αδειοδοτήσεων θα προχωρήσουν κανονικά και εύχεται επίσης ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να συμβάλει ώστε άμεσα να υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει φόβος για ενδεχόμενες νέες «παγίδες» από μερίδα των εταίρων και των δανειστών στα επόμενα θέματα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Παππάς αναφέρει πως «κανείς δεν αμφιβάλλει για το ότι διάφορα πολιτικά κέντρα στην Ευρώπη θα θέλανε να δουν την κυβέρνησή μας να αποτυγχάνει. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι εργάζονται γι’ αυτό». «Το θέμα είναι», τονίζει, «η Ελλάδα να αναπτύξει όλες τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες, να εξαντλήσει τα περιθώρια συμμαχιών, να ασκήσει και αυτή με τη σειρά της τις πιέσεις που μπορεί να ασκήσει, για να ευοδωθούν λύσεις που θα μειώνουν τις ανισότητες και θα μας ξαναβάλουν σε τροχιά ανάπτυξης».

Ο κ. Παππάς υπεραμύνεται της συμφωνίας της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφερόμενος αναλυτικά στο τι επετεύχθη με αυτή τη διαπραγμάτευση, και σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς προστατεύουμε τα χαμηλά εισοδήματα» και πως «όσοι έχουν μπει στον νόμο Κατσέλη παραμένουν». Καταλογίζει στη ΝΔ πως προσπαθεί να πείσει ότι υπήρχε στην Ελλάδα πλήρης προστασία και ότι η κυβέρνηση την έκανε μερική, για να συμπληρώσει πως «θα έπρεπε να ντρέπονται» και πως «οι οπαδοί και προπαγανδιστές των τρισχειρότερων μέτρων θα έπρεπε να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους».

/ Χωρίς κατηγορία