Ν. Παππάς: Δεν θα κάνουμε τα λάθη των προηγούμενων

«Δεν θα κάνουμε το λάθος των προηγούμενων, με την ανοχή στην παρανομία να αποσπάσουμε την εύνοια στο διηνεκές», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα παραχωρηθεί στο ΕΣΡ η αρμοδιότητα να προσδιορίσει τους κανόνες του τηλεοπτικού τοπίου. «Όλοι παραδεχόμαστε ότι υπάρχει ένα ΕΣΡ που δεν θα αφήσει αυτή την στιγμή την διαδικασία να τελεσφορήσει επειδή αδυνατεί και να την φέρει εις πέρας», είπε ο υπουργός και αναρωτήθηκε: «θα εκχωρήσουμε αυτή την δυνατότητα το ΕΣΡ, στέλεχος του οποίου μας είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει όριο στις άδειες; Αυτό αναφέρει στο υπόμνημά του».

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής ο Ν. Παππάς απάντησε στην κριτική της ΝΔ ότι με το νομοσχέδιο παρέχονται υπερεξουσίες» στον υπουργό Επικρατείας.

«Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες με του προηγούμενου νόμου. Μου προκαλούν έκπληξη αυτά που λέει η ΝΔ», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «ποια όπλα κρατά ο υπουργός; Τον αριθμό των αδειών και το τίμημα. Το περιεχόμενο είναι αντικείμενο του νόμου. Αν έχετε ενστάσεις για τις περιγραφές που υπάρχουν στο νόμο, να τις ακούσουμε».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα κανάλια. «Εμείς διεκδικούμε το αλάθητο; Εμείς θέλουμε να επηρεάσουμε τα κανάλια; Έχετε την αίσθηση ότι κατάφερε η κυβέρνηση να επηρεάσει την ατζέντα των δελτίων ή τις θέσεις των παρουσιαστών;», αναρωτήθηκε.

/ Χωρίς κατηγορία