Ντιμπέιτ για δύο με “κόκκινες κάρτες”

Με πολλές και σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα βρεθούν απόψε ενώπιος ενωπίω, στο δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων. Στις 9 το βράδυ, στην ΕΡΤ, οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. θα κονταροχτυπηθούν ακόμη και με “κόκκινες κάρτες”, σε μια τηλεμαχία που όλοι ελπίζουν ότι θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και θα είναι πιο πολιτική από την αναμέτρηση των επτά την περασμένη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν ξανά στο ίδιο studio, θα καθήσουν δίπλα- δίπλα και απέναντί τους θα έχουν τους δημοσιογράφους απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Το ρόλο του συντονιστή, θα έχει και αυτή τη βραδιά ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 Πάνος Χαρίτος. Η διαδικασία, πάντως, αναμένεται να είναι περισσότερο ζωντανή με αρκετές καινοτομίες, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η λεγόμενη “κόκκινη κάρτα”, η δυνατότητα δηλαδή που θα έχει ένας αρχηγός να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του αντιπάλου του για ένα λεπτό.

Αναλυτικά, το debate θα έχει τέσσερις γύρους.

Η πρώτη θα αφορά ζητήματα εσωτερικής πολιτικής όπως: οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και δημόσια διοίκηση. Η δεύτερη εξωτερικής πολιτικής όπως: εθνικά θέματα, προσφυγικό, ευρωπαϊκά ζητήματα.

Στους Αλ. Τσίπρα και Ευ. Μεϊμαράκη θα υποβληθούν 12 ερωτήσεις, 6 στο πρώτο γύρο και άλλες 6 στο δεύτερο. Σε αυτές τις δύο ενότητες οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δικαίωμα να δείξουν “κόκκινη κάρτα” μέχρι τρεις φορές.

Στην τρίτη ενότητα ο Πάνος Χαρίτος θα απευθύνει δύο ίδιες ερωτήσεις στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., ενώ θα έχουν το δικαίωμα της “κόκκινης κάρτας” για να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Στην τέταρτη ενότητα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δύο λεπτά στη διάθεσή τους για το καταληκτικό τους μήνυμα.

 

/ Εκδηλώσεις