Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τη Διαπλοκή & τα ΜΜΕ

p4220053-702×3361461407288

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση. Να σημειωθεί ότι και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθησαν, οι Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης.

«Η διαπλοκή έχει τη μορφή ολοκληρωτικού καθεστώτος» ανέφερε ο Γιάννης Κορωναίος, για να συμπληρώσει, «οι συζητήσεις και οι συναλλαγές γίνονταν κάτω απ’ το τραπέζι για να ελέγχουν και να χειραγωγούν την ενημέρωση».


«Το ποιο ακριβό και βρώμικο προϊόν είναι η πληροφορία. Το MEGA είναι το σύμβολο της διαπλοκής. Ξεκίνησε με τους πέντε νταβατζήδες της χώρας. Το κορυφαίο στην Ελλάδα είναι ότι οι άδειες δόθηκαν επί οικουμενικής το ’89. Η διαπλοκή από το Σημίτη και ύστερα δεν είναι παρακράτος, δεν είναι παραεξουσία, αλλά είναι το ίδιο το κράτος, η ίδια η εξουσία, η οποία στερεί πόρους από την κοινωνία. Δεν πίστευαν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με τις άδειες. Είχαν αυτή την ψευδαίσθηση της σιγουριάς, οι Γκάνγκστερς», είπε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Η ελπίδα έφυγε, λένε αρκετοί. Έφυγε; Όχι λέμε εμείς. Μιλάμε για ταξικές μάχες. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταξική και πρέπει να είναι πιο έντονη αυτή η μάχη. Το θέμα είναι να πάει και κάποιος φυλακή», τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης, για να συνεχίσει λέγοντας, «αφού φτιάξανε τη φούσκα, μας στείλανε και τον λογαριασμό. Οι ευθύνες είναι διακομματικές. Και η αριστερά με υπογραφή Κωνσταντόπουλου επί Συνασπισμού, έχει μεγάλες». Αναφερόμενος στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» τόνισε. «Το Κόκκινο είναι το ραδιόφωνο της αριστερής οπτική και όχι της αριστεράς».

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε μεταξύ άλλων, «Διαπλοκή. Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, πουκάποιοι εφευρίσκουν τέτοιες λέξεις, όταν δεν θέλουν να πουν ονόματα. Ήρθε η ώρα όμως, αυτά τα ονόματα να ειπωθούν». «Ο δανεισμός των τραπεζών προς τα κανάλια φτάνει τα 950 εκ. ευρώ, την ώρα που κανένας πολίτης δεν μπορεί ούτε καν να πλησιάσει τράπεζα για ένα μικροδάνειο που χρειάζεται για να στηρίξει την επιχείρησή του, να τη σώσει, ή να την αναπτύξει. Η Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, δίνει απευθείας αναφορά στον Πρωθυπουργό. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες περιπτώσεις και καταγγελίες διαφθοράς. Είμαστε όμως τρελοί και παλεύουμε να βάλουμε μια τάξη». Ενώ προχώρησε και σε αυτοκριτική τονίζοντας, «Αργούμε, έχουμε προβλήματα, δεν έχουμε εμπειρία. Ρωτάω όμως: Πότε άκουσε κάποιος τελευταία φορά ότι κάτι γίνεται κατά της διαπλοκής;».

Το συντονισμό της εκδήλωσης έφερε εις πέρας ο Ηλίας Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος «Στο Κόκκινο Πάτρας», ο οποίος τόνισε ότι αυτή η συζήτηση έπρεπε να ‘χε γίνει εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, αν και θα ‘ταν ανέφικτο κάτι τέτοιο καθώς δεν θα μπορούσε να τη διοργανώσει το σύστημα που τη γέννησε και τη διαιώνισε».

Πηγή:salos.gr

/ Εκδηλώσεις