“Ο αντιπολιτευόμενος πιλότος” της ΝΔ μάλλον δεν άκουσε καλά, σχολίασαν κύκλοι του Μαξίμου, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Εγκλωβισμένη στις εσωτερικές της διαμάχες, ως αποτέλεσμα της εκλογικής της ήττας, η Νέα Δημοκρατία  ήταν φυσικό να μην παρακολουθήσει προσεκτικά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η ανακοίνωσή της ήταν αναμενόμενη, γραμμένη με κάποιον αυτόματο αντιπολιτευόμενο πιλότο”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

“Την καλούμε να επανέλθει από το περιθώριο στην πολιτική ζωή του τόπου, και να συμβάλλει στους αγώνες που δίνει η σημερινή κυβέρνηση για ζωτικά ζητήματα, όπως η διαχείριση των προσφυγικών ροών, η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού κερδίζεται με έργο και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα”, κατέληξαν οι ίδιοι κύκλοι.

Η Ν.Δ. είχε κάνει λόγο για αοριστολογία, γενικολογία και ευχολόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την «έκθεση ιδεών» που «διάβασε» στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. στην τοποθέτηση δεν υπήρξε «τίποτε συγκεκριμένο για το μικρό και μεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο. Τίποτε ουσιαστικό για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Τίποτε για τα επόμενα βήματα της οικονομίας, τα νέα μέτρα, τους νέους φόρους, τις συντάξεις».