Κ. Σπαρτινός: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει απανωτές γκάφες και λάθη τακτικής»

σπαρτινος

«Πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι σήμερα γίνεται μια μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, όχι εν κενώ διότι θεωρήσαμε ότι οι ρυθμίσεις είναι άριστες, αλλά είναι οι καλύτερες δυνατές μέσα στο σημερινό πλαίσιο που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση, το οποίο έχει μια προϊστορία.

Τα PSI  που καταστρέψανε και φάγανε 13 δις σε μια νύχτα, τα δομημένα ομόλογα, το χρηματιστήριο που αντί να προστατεύουν τα ταμεία από τις φούσκες, τα εξωθούσαν να παίρνουν τα λεφτά των εργαζομένων χωρίς να παίρνουν την έγκρισή τους κλπ.

Αυτή η ιστορία υπολογίζεται ότι από το 1950 που θεσπίστηκε το ασφαλιστικό έως σήμερα, έχουν χαθεί 100 δις πόροι. Αυτά είναι γεγονότα που δεν μπορεί να μην λαμβάνει κανείς υπόψη του και να βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης, η κα Φώφη και να λένε ότι θέλουν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπαρτινός.

Σχολιάζοντας τις πρακτικές των βουλευτών της Χρ. Αυγής, είπε, «οι Χρυσαυγίτες έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν μια τακτική έντασης, να δημιουργούν επεισόδια, ενώ  εύκολα μπορούν να λυθούν. Αυτοί είχαν σχεδιάσει να δημιουργήσουν μια ένταση με βρισιές και απειλές. Θέλανε να τινάξουν όλη τη διαδικασία στον αέρα.

Προφανώς μετά υπήρχε και η πολιτική αντιπαράθεση. Δεν μπορεί να λέει ότι θέλει ο καθένας και μην υπάρχει απάντηση επειδή είναι Χρυσαυγίτης.
Βρήκε να κάνει ιστορική ανάλυση της αριστεράς ο κ. Μιχαλολιάκος!».

Για να συνεχίσει, «νομίζω ότι γενικά, η συζήτηση ήταν καλή και για όσους την παρακολούθησαν από το κανάλι της Βουλής. Ο κόσμος πια θέλει να ενημερώνεται απευθείας και όχι διαμέσου κάποιων παπαγαλακίων.

Στη συνέχεια με την εφαρμογή του νόμου αυτού, θα φανεί ότι οι διάφορες καταστροφολογικές περιγραφές που γινόντουσαν, θα φανεί όταν έρθει η ώρα του καθενός να πάρει τη σύνταξή του, ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Το αφορολόγητο στο 8600 είναι μια υποχώρηση που έκανε η κυβέρνηση μέσα στη διαπραγμάτευση, η οποία γινόταν μέχρι τελευταία στιγμή».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Σπαρτινός το αρνήθηκε, «εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Αυτό είναι μια ιστορία που σήκωσε ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να δείξει έναν δυναμισμό, πιθανότατα με την παρότρυνση και την πίεση των πιο  ακροδεξιών πλευρών του κόμματός του.

Θεώρησαν ότι έτσι θα φτιάχνανε ένα κλίμα που δεν θα μπορούσε να αντέξει η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης φοβάμαι ότι από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος, έχει κάνει απανωτές γκάφες και λάθη τακτικής και αυτό θα το καταλάβει πολύ σύντομα».

Ακούστε: