Κώστας Σπαρτινός: Η έρευνα στην Ελλάδα στέλνει μηνύματα προόδου, ανάπτυξης και αισιοδοξίας.

σπαρτινος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, στις 11.05.2016 που είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση του ερευνητικού έργου του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Τ.Ε.).

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ερευνητικό έργο του Ι.Τ.Ε. (όπως και άλλων ερευνητικών κέντρων που έχουν παρουσίαση το έργο τους στην Επιτροπή της Βουλής), μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα προόδου, ανάπτυξης και αισιοδοξίας, το οποίο έχουμε ανάγκη ως χώρα, που δεν είναι όσο γνωστό θα έπρεπε στην κοινωνία.

Για το λόγο αυτό πρότεινε, να αναληφθεί οργανωμένη προσπάθεια δημοσιοποίησης του σημαντικού αυτού έργου, ώστε η δουλειά των ερευνητών, όπως και οι δραστηριότητες και τα προϊόντα της εγχώριας έρευνας να γίνουν γνωστά στους πολίτες. Η κρατική τηλεόραση θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.

Η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας αποτελεί μια πρόκληση για τους καιρούς που έρχονται, όπου η επιτυχία του στόχου της ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας θα είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας.

Τέλος, σημείωσε πως ο Νόμος για την έρευνα που ψηφίστηκε πρόσφατα αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου προσαρμοσμένου στις καινούργιες ανάγκες και προκλήσεις, καθώς διόρθωσε το προϋπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Σύντομα θα έρθει η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία που θα ολοκληρώσει το πλαίσιο αυτό με τη θέσπιση της νέας πολιτικής για την Έρευνα και την Καινοτομία.

___________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Email: [email protected]