Κοινή συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με τη Δημοτική Αρχή Πάτρας

a22b9df625e1bdfcbe67115d006371f6_XL

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα διεξήχθη κοινή συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Ε. Συναδινού με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη Κώστα και υπηρεσιακούς παράγοντες με θέμα τις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΓΓΑ, εν μέσω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, υλοποιείται απολύτως και με συνέπεια ο σχεδιασμός για το 2015 και το 2016 και συγκεκριμένα :

Γήπεδο ποδοσφαίρου Προσφυγικών:  Μετά από πολυετή εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας και κωδικούς χωρίς αντίκρισμα, η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε έξι μήνες διενήργησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος, πιστώνεται με το 100% του προϋπολογισμού το έργο, το οποίο θα αποπερατωθεί σε λίγους μήνες.

Αθλητικές εγκαταστάσεις Αγυάς :  Η αθλιότητα που εδώ και δεκαετίες ‘’κοσμεί’’ την είσοδο της πόλης θα λάβει τέλος. Μετά από πολλαπλές τεχνικές αυτοψίες, αρχές Μαρτίου κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓΑ επισκέπτεται τον χώρο και σε εύλογο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη για τα ανοικτά γήπεδα και τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις, με ένταξη στο ΠΔΕ του 2016.
Ειδική μελέτη θα γίνει για το ερειπωμένο κολυμβητήριο, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για τη μετατροπή του σε γήπεδο beach volley. Έως τότε ο χώρος ασφαλίζεται για να μην εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες.

ΠΕΑΚ Πάτρας :  Η Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών. Ήδη στο ΠΔΕ  του 2016 υπάρχουν σε πίστωση 128.000 €  για το σκοπό αυτό.
Επιπρόσθετα η Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας απέδωσε στο Δήμο Πατρέων το ποσόν των 828.000 €, έναντι οφειλής για την ύδρευση, που είχε συσσωρευτεί από αμέλεια προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και λόγω του υψηλού κόστους χρέωσης του νερού από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης Πατρών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχεδιασμό για τις αθλητικές υποδομές με αναπτυξιακή και περιφερειακή λογική, στον οποίο η πόλη της Πάτρας κατέχει σημαντικό μερίδιο.

/ Ανακοινώσεις