Καθαρό προβάδισμα 2,5 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και η GPO

2 ημέρες πριν τις εκλογές, η νέα δημοσκόπηση της GPO, που πραγματοποιήθηκε για το Mega, ανοίγει και αυτή καθαρά την ψαλίδα 2,5 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτήν, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, έχοντας αυξήσει τη δύναμή του κατά 2,5% μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26%, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,2% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή.

Mάχη στήθος με στήθος για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 6,1% και το ΠΑΣΟΚ με 6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%.

Οριακά την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Ένωση Κεντρώων, το ποσοστό της οποίας έχει πέσει στο 2,8% από 3,3% την περασμένη εβδομάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αυξημένη συσπείρωση στο 65% από 60% πριν από 7 ημέρες, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 80%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα με αυξημένο ποσοστό σε ό,τι αφορά το ποιος μπορεί από τη θέση του πρωθυπουργού να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία (στο 34,5% από 29,1%). Μικρότερη άνοδο έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που συγκεντρώνει 30% από 27%.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται και ο νικητής του debate των “2” , αφού το 40% των πολιτών εκτιμούν ότι ήταν πιο πειστικός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο αξιολογούν ως πιο πειστικό το 35,4% των πολιτών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη μέτρηση, το βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “το παλιό απέναντι στο νέο” έχει ακόμη μικρότερη απήχηση στους πολίτες σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Τη μεγαλύτερη απήχηση στους ψηφοφόρους έχει το δίλημμα “ποιος μπορεί να διαχειριστεί το μνημόνιο”, με περίπου 6 στους 10 πολίτες να θεωρούν πως είναι το πιο ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 12%.

/ Χωρίς κατηγορία