Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Δανίας

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ 110

Την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο της Δανίας προχώρησε στην ψήφιση του νόμου L87 που προωθεί σειρά περιοριστικών μέτρων κατά των προσφύγων που αιτούνται ασύλου στην χώρα. Ένας νόμος που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάσχεση τιμαλφών των προσφύγων αξίας 1.200 ευρώ και πάνω ως μέσο «αυτοχρηματοδότησης» των κέντρων φιλοξενίας αλλά και την μη δυνατότητα οικογενειακής επανένωσης έως και τρία χρόνια, από τον ένα χρονο που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Ο νόμος- τομή που ψήφισε ο συνασπισμός κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς στην Δανία φαίνεται πως βρίσκει ευήκοα ώτα και σε κυβερνήσεις της υπολοιπης κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η Ευρώπη Φρούριο χτίζεται και ζωντανεύει μέρα με την μέρα όλο και πιο ανοιχτά. Η κεντρική αρχή του νόμου L87 που ελέγχεται για παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απλή: «Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα».

Η Δανία ανοίγει την πόρτα για την παγίωση και εφαρμογή του πιο σκληρού δόγματος ενάντια στους πρόσφυγες. Μετά τα τείχη και τους φράχτες, τις συνεχείς απειλές και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας, τα «παιχνίδια» στα συνοριακά περάσματα, την καταστολή, τις καταδρομικές επιθέσεις ακροδεξιών και νεοναζί σε πολλές πολεις, τις προτροπές των «εταίρων» μας να πνίγουμε ανθρώπους στην θάλασσα, τις προτάσεις για ανταλλαγή ανθρώπων με το χρέος, έρχονται νόμοι και πολιτικές που μας φέρνουν στο μυαλό ιστορίες από τις πιο μάυρες σελίδες της Ευρώπαικής ιστορίας.

Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρωπαική ιστορία κορυφώνεται συνεχώς. Οι νεκροί στο Αιγαίο ξεπερνούν τους 200 μόνο τον τελευταίο μήνα. Η τραγωδία πρέπει να σταματήσει. Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας να γίνει νεκροταφείο προσφύγων, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ευρώπη ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Δανίας (Μουρούζη 10, Ρηγίλλης)  την Τρίτη στις 18.30 ενάντια στον αντιπροσφυγικό νόμο, ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο.

/ Ανακοινώσεις