Κάλεσμα για το 12ο Athens Pride

65529_1

Το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 18.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος το κόμμα και η Νεολαία μας συμμετέχουν στο ετήσιο φεστιβάλ υπερηφάνειας Athens Pride. Το Αthens Pride αποτελεί για πάνω από μια δεκαετία κεντρική γιορτή ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφί, Τρανς, Κουήρ και Ίντερσεξ κ.α ατόμων), ενώ φέτος ύστερα και από την εξαιρετικά θετική νίκη της ψήφισης του Νέου Συμφώνου Συμβίωσης η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Επόμενη διεκδίκηση η Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου που αφορά τους τρανς ανθρώπους, ενώ αποτελεί και κεντρικό σύνθημα του φετινού Pride. Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας τις διεκδικήσεις μας, η μαζική συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Όχι γιατί η διεκδίκηση αρχίζει και τελειώνει σε στιγμές ορατότητας, ούτε γιατί αυτή αρχίζει και τελειώνει με ένα θετικό νομοθετικό έργο. Αλλά διότι αποτελεί καθημερινό διακύβευμα και Ιστορία με αλλεπάλληλες μικρές και μεγάλες νίκες και ήττες που εν πολλοίς κρίνονται στο επίπεδο του πολιτικού, όποια μορφή κι εάν παίρνει αυτό. Αυτόν ακριβώς τον διάλογο επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε με την παρουσία μας εκεί. Έναν διάλογο που συνεχώς αναβαθμίζεται μέσω των κινημάτων, των συλλογικοτήτων, των διανοουμένων αλλά και των ατομικοτήτων που εμπλέκονται σε αυτόν. Έναν διάλογο με συνεχή προωθητικά βήματα αλλά και σκληρές αντιθέσεις, που σε κάθε περίπτωση όμως μπολιάζει την Αριστερά με νέα αναλυτικά εργαλεία και θέσεις για Έναν Κόσμο Που Χωράει Πολλούς Κόσμους.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πιστοί στις συνεδριακές μας θέσεις σας καλούμε να παραβρεθείτε και να στηρίξετε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του φεστιβάλ, καθώς και το πανό μας πίσω από τα οποία θα συσπειρώνεται ο χώρος μας καθώς και οι φίλ@ και σύμμαχ@ του.

Διεκδικούμε:

➢  Την εισαγωγή νομοθεσίας, ώστε τα τρανς άτομα να αλλάζουν τα έγγραφά τους χωρίς την προϋπόθεση στείρωσης ή άλλων ιατρικών διαδικασιών, ψυχιατρικών διαγνώσεων ή διάλυσης προτέρου γάμου, με γρήγορο, διαφανή και προ βάσιμο τρόπο, ώστε αυτά να βρίσκονται σε αρμονία με το φύλο αυτοπροσδιορισμού τους.

➢  Τον πολιτικό γάμο και την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, με τρόπο ώστε αυτό να αντικατοπτρίζει ένα σύγχρονο, περιεκτικό́ ορισμό́ της οικογένειας που αναγνωρίζει την πολυμορφία των οικογενειακών σχέσεων και ρυθμίζει τις ανάγκες όλων των οικογενειών.

➢  Την κατάργηση κάθε αναχρονιστικής νομοθετικής διάταξης που συμβάλλει σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού́ προσανατολισμού́ και ταυτότητας φύλου, καθώς και τη συνολική αναθεώρηση του συντάγματος και η στην πράξη προστασία της εργασίας, για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

➢  Την εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με ισότιμη αναφορά́ σε σεξουαλικό́ προσανατολισμό́ και ταυτότητα φύλου, η οποία θα συνοδεύεται παράλληλα από την απαραίτητη επιμόρφωση των εκπαιδευτών σε αυτά τα θέματα, καθώς και την εκπαίδευση για την αναγνώριση και αποτελεσματική́ αντιμετώπιση του σχολικού́ εκφοβισμού́ (bullying) λόγω σεξουαλικού́ προσανατολισμού́ και ταυτότητας φύλου.

 

/ Ανακοινώσεις