Θεανώ Φωτίου: “Σαράντα οκτώ ώρες έμειναν, οπότε ό,τι προλάβουν”

“Σαράντα οκτώ ώρες έμειναν, οπότε ό,τι προλάβουν”! Με αυτή την φράση σχολίασε η Θεανώ Φωτίου το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, που έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου και αφορά το εφάπαξ που πήρε σχεδόν 3 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή της.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα “στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου” και μάλιστα όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο “ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια.”

Όπως αναφέρει στην “Αυγή” η Θεανώ Φωτίου, το εφάπαξ της καταβλήθηκε δύο χρόνια μετά την συνταξιοδότησή της στις 31 Αυγούστου 2013, ύστερα από 40 χρόνια εργασίας.

Το ποσό δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό που πήραν άλλοι καθηγητές και δεν υπήρχε καμία επίσπευση στην καταβολή του γιατί η διαδικασία είναι συγκεκριμένη για όλους τους  ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Όσο για την αιχμή που αφήνει το Πρώτο Θέμα, ότι πήρε τα χρήματα εν μέσω capital controls, η Θεανώ Φωτίου σημειώνει ότι τα χρήματα αυτά φυσικά δεν τα έχει σηκώσει από τον λογαριασμό, ακριβώς λόγω των capital controls.

/ Χωρίς κατηγορία