Ευ. Τσακαλώτος: Χαμηλότερη ύφεση από την τρέχουσα πρόβλεψη

τσακαλωτος

«Είναι πολύ πιθανόν να αρθούν τα capital controls νωρίτερα από όσο περιμέναμε» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, της κύρωσης δώδεκα ΠΝΠ, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν την επιβολή των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων.

Ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι ο θετικός χειρισμός της υπόθεσης των capital controls από την κυβέρνηση, για τον οποίο πήρε μπράβο από όλους τους θεσμούς, έχει αποτέλεσμα τη συνεχή αναθεώρηση προς το θετικότερο των προβλέψεων για την ύφεση. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ύφεση θα είναι μάλλον μικρότερη κι από την τρέχουσα πρόβλεψη του -1,3%.

Απαντώντας στην κριτική που διατύπωσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την τραπεζική αργία, ο Ευ. Τσακαλώτος έθεσε το ερώτημα: «Αφού τα πράγματα πηγαίνανε καλά στο τέλος του 2014 κι επιστρέφαμε στην ανάπτυξη, γιατί δεν κλείσατε την πέμπτη αξιολόγηση;» Τόνισε ακόμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεισε τη Βουλή ώστε να στηρίξει την επιλογή της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι μετά τη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση όλη η Ευρώπη συζητάει για το χρέος και αλλάζει ρότα η σοσιαλδημοκρατία. «Έτσι θα ήταν η συζήτηση αν ήταν πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς;» αναρωτήθηκε δηλώνοντας: «Είμαστε περήφανοι που ήμασταν ο καταλύτης για να αλλάξει η συζήτηση».

/ Χωρίς κατηγορία