Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Αλ. Τσίπρας (vid)

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του, στις 20:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Συντάγματος.

«Διεξήχθη μια εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού σε αυτό βοήθησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί  και δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχει η δεδηλωμένη για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, συνεχάρη τον κ. Τσίπρα επισημαίνοντας όιτ η  ποιότητα της δημοκρατίας όχι μόνο δεν θίγεται, αλλά βελτιώνεται, παρά την κρίση. «Με βάση τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, όπως επισήμως μου ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής, και σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, νομίζω ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβετε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και την οποία και σας παρέχω. Σας προτείνω να ορκιστείτε στις 20.00 και η κυβέρνηση όταν εσείς αποφασίσετε», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο κ. Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι μέχρι την Τετάρτη το πρωί πρέπει να έχει ορκιστεί η κυβέρνηση, για να μεταβεί ο ίδιος στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής την ίδια ημέρα, εκπροσωπώντας και τον Κύπριο Πρόεδρο, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορέσει να παραστεί.

 

/ ειδησεις