Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το νομοσχέδιο καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Η ένταση στη συζήτηση συνεχίστηκε και σήμερα με αφορμή αυτή τη φορά το θέμα της αλληλογραφίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αποσαφηνίστηκε ότι υπάρχει μία επιστολή της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) προς την Κομισιόν, η οποία έχει ήδη αποσταλεί από την κυβέρνηση ενημερωτικά στους βουλευτές.

Παράλληλα υπάρχει και μια δεύτερη επιστολή που απέστειλε η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών) η οποία απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκε στην Κομισιόν. Η επιστολή αυτή είναι διαβαθμισμένη και, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, θα δοθεί το Σάββατο.

Κατά τη συζήτηση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας τόνισε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο των ΜΜΕ, ενώ ο εισηγητής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου δεν έχει καμία σχέση με τον καταλογισμό οφειλών και φόρων εκ μέρους των ΜΜΕ ενώ επέμεινε ότι ο αριθμός των αδειών πρέπει να είναι απεριόριστος.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου επανέλαβε ότι ο υπουργός στο νέο νομοσχέδιο καθορίζει τα πάντα, σε μία αναχρονιστική λογική, κάτι που συνιστά περιορισμό του πλουραλισμού.

Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και των βουλευτών.

/ Χωρίς κατηγορία