Δυναμική ανασυγκρότηση του Τμήματος Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Σε πανελλαδική ολομέλεια, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, συμμετείχαν 80 και πλέον σύντροφοι από κλαδικές και τοπικές Οργανώσεις Μελών, στελεχών διαφόρων φορέων, επιχειρήσεων, ΔΕΚΟ, Υπουργείων κλπ, που σχετίζονται με το αντικείμενο του Τμήματος από όλη την Ελλάδα.
Στην ολομέλεια παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση, ο υπεύθυνος για το τμήμα Υποδομών από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης, ο υπεύθυνος στον τομέα των Υποδομών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Καραναστάσης Απόστολος, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες. Επίσης παραβρέθηκε η βουλευτής Εύη Καρακώστα και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ηλίας Ξανθάκος.
Το Τμήμα Υποδομών διευρύνθηκε κατά 40 νέα μέλη από Αθήνα, Πάρο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Βόλο, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα κ.ά..
Η Ολομέλεια προσδιόρισε το πλαίσιο κατευθύνσεων εντός των οποίων θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται το Τμήμα και αφετέρου εξέφρασε τη βούληση να ξεπεραστούν προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος.
Κατά τις εργασίες της ολομέλειας:
Από όλους τους συμμετέχοντες, διατυπώθηκε η θέληση για δυναμική ανάπτυξη δράσης εκ μέρους του Τμήματος και για την αποφασιστική συνεισφορά τους στις επεξεργασίες του
Αποφασίστηκε να λειτουργήσουν άμεσα οι θεματικές ομάδες αξιοποιώντας τα μέλη του Τμήματος από όλη την Ελλάδα για την επεξεργασία των θέσεων, τον συνεχή και ανοιχτό διάλογο και την ανάληψη πρωτοβουλιών αναφορικά με το αντικείμενο του τμήματος
Κρίθηκε απαραίτητη η υποστήριξη, αλλά και η γόνιμη κριτική του κυβερνητικού έργου, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Η καλλιέργεια συνεργασίας-συντονισμού με τα άλλα Τμήματα του κόμματος, αλλά και με την κοινωνία και φορείς του κλάδου Υποδομών.
Η Ολομέλεια σημείωσε, ότι κρίσιμη και κομβική εσωτερική λειτουργία του τμήματος αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί η διαρκής παραγωγή θέσεων και απόψεων, για μία αριστερή διακυβέρνηση και μία πολιτική υποδομών προς όφελος των πολιτών.
Η Ολομέλεια του Τμήματος Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την απόφαση για διεύρυνση της Γραμματείας από τα 13 στα 25 μέλη, εξασφαλίζοντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση από όλους τους χώρους των υποδομών και την ελληνική επικράτεια.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ

/ Ανακοινώσεις