Δημ. Παπαδημούλης: Μήνυμα διεκδίκησης της γερμανικής καγκελαρίας προς Μέρκελ η εμμονή του Σόιμπλε με το Grexit

παπαδημουλης

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM και την εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που να πιστεύουν ότι ο κ. Σόιμπλε έχει χάσει τον ύπνο του για το καλό της Ελλάδας. Το Grexit, το σχέδιο Σόιμπλε, ακυρώθηκε οριστικά το περασμένο καλοκαίρι με τη βούλα όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των εταίρων και δανειστών. Ο κ. Σόιμπλε, με την εμμονή του στο Grexit, προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην κα Μέρκελ ότι ενδιαφέρεται και αυτός για τη διεκδίκηση της γερμανικής καγκελαρίας.
Οι απόψεις του κ. Σόιμπλε υπάρχουν, δεν θέλω να τις υποτιμήσω γιατί είναι ισχυρός είναι και εμμονικός, αλλά είναι μειοψηφικές. Και κυρίως θέλει να δείξει στην κα Μέρκελ, η οποία δέχεται τώρα μια πίεση, ότι «είμαι κι εγώ εδώ και μπορεί να είμαι κάπως μεγαλούτσικος, αλλά συνεχίζω να θέλω να γίνω καγκελάριος». Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα γι’ αυτό και κάνει αυτά τα παράξενα. Όλοι ασχολούνται με το Brexit, την πιθανή έξοδο της Βρετανίας, και ο κ. Σόϊμπλε έχει κολλήσει στο Grexit, παρότι η άποψή του αυτή κατετέθη, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.
Αν η Ελλάδα είχε καταρρεύσει το περασμένο καλοκαίρι, τότε οι επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ευρώπη θα ήταν πολύ χειρότερες. Απάντηση στα όσα αναφέρει ο κ. Σόιμπλε αποτελούν και οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά του Grexit και της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ και τη Σένγκεν. Μάλιστα, η άποψη αυτή απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία στους κόλπους της ΕΕ.

/ Χωρίς κατηγορία