Δελτίο τύπου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενίσχυσης αγροτών παρελθουσών χρήσεων στην περιοχή της Αιγιαλείας και της Αχαΐας

ριζουλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόβλημα των παραγωγών που απώλεσαν δικαιώματα και οικονομικές ενισχύσεις λόγω μεταβολών στις δηλώσεις τους, αναδείχτηκε ως κεντρικό πρόβλημα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Οι θιγόμενοι αφορούν περίπου 28.000 παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις τους όπως όριζε η οδηγία για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.

 

Κατόπιν ευρείας σύσκεψης της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με την αντίστοιχη κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχει και ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, αποφασίστηκε οι παραγωγοί που έχασαν τα δικαιώματα τους, να υποβάλουν τις ενστάσεις τους στην Παναιγιάλεια Ένωση, στην Ένωση Πατρών ή και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τις Ενώσεις των Συνεταιρισμών ενώ υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημεροχρονολογία αιτήσεων είναι η 1η/2/2016.

 

Οι σημερινές ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αν και δεν φέρουν ευθύνη για τα σφάλματα και τις παραλείψεις των προηγούμενων αντίστοιχων διοικήσεων, θα διαπραγματευτούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποκατάσταση των ενισχύσεων.

 

Εν γένει θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την αποκατάσταση των θιγομένων αφού η προστασία του αγροτικού και του παραγωγικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης.

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ

Βουλευτής Αχαΐας 

τηλ. γραφείου Πάτρας, 2610 220600 

τηλ. γραφείου Αθήνας, 2103314126

email: rizoulisandreas@gmail.com

andreasrizoulis@blogspot.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας