Γ. Τσιρώνης: Η αντιπολίτευση προσπαθεί απεγνωσμένα να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με το παρελθόν (βίντεο)

Την «απεγνωσμένη προσπάθεια» να ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το παρελθόν στηλίτευσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος εμπιστεύτηκε για ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «έχει το ηθικό πλεονέκτημα να κάνει το κράτος αποτελεσματικότερο».

Ο Γ. Τσιρώνης σχολίασε ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για τους πολλούς φόρους αντιπροτείνοντας μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες, κάτι που θα οδηγήσει σε μικρότερος κράτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι σε μια χώρα με την γεωγραφία της Ελλάδας μικρότερο κράτος σημαίνει «λιγότερα σχολεία, χειρότερη περίθαλψη, λιγότεροι περιβαλλοντικοί έλεγχοι, πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων» και τάχθηκε υπέρ ενός «τρίτου μοντέλου», όπως το χαρακτήρισε, δηλαδή ένα αποτελεσματικότερο κράτος. Ο Γ. Τσιρώνης έφερε ως παράδειγμα για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος τις καταγγελίες για τα ενοίκια που πληρώνει το υπουργείου του. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι τα νοίκια είναι 2 εκατ. ευρώ το μήνα, δηλαδή 27 ευρώ το τ.μ., την στιγμή που «στενάζει ο μικροϊδιοκτήτης» κι υπενθύμισε ότι αυτές οι σκανδαλώδεις συμβάσεις υπογράφηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πυρκαγιάς στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου παρατηρώντας με νόημα ότι «κάηκε μόλις καταθέσαμε το νέο σχέδιο για τα απορρίμματα». Ο Γ. Τσιρώνης επισήμανε ότι από το 2011 υπήρχαν εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος για παραβάσεις στο ΚΔΑΥ, αλλά η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει με ευθύνη της Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα η εταιρεία πήρε δύο επεκτάσεις από την αποκεντρωμένη διοίκηση. «Αυτή είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία που στηρίζουμε τόσα χρόνια ως πολιτικό καθεστώς» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο Γ. Τσιρώνης σχολίασε ότι δεν είναι ένας δίκαιος φόρος στην περιουσία, υπογράμμισε όμως ότι «εμείς απολογούμαστε που δεν προλάβαμε να τον αλλάξουμε, εσείς γιατί δεν απολογείστε που τον ψηφίσατε;»

/ Χωρίς κατηγορία