Β. Κατριβάνου: Για τα δικαιώματα χρειαζόμαστε ΣΥΡΙΖΑ, όχι… Μπαλτάκους

«Δεν τα κάναμε όλα, θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά όσα έγιναν ήταν σημαντικά». Αυτό τόνισε για τον τομέα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

 

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να ισχύσει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, πρέπει να εκδοθούν εγκύκλιοι. Δεν είμαι καθόλου βέβαιη  αν  όλα αυτά   θα υλοποιηθούν και δεν θα  παγώσουν, με μία κυβέρνηση στην οποία θα κυριαρχεί η Νέα Δημοκρατία».

Μιλώντας για το προσφυγικό και επαινώντας τη συμβολή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην «τροχοδρόμηση» άλλων διαδικασιών και την εμπέδωση άλλης νοοτροπίας, η κ. Κατριβάνου κάλεσε τους πάντες να αναλογιστούν πόσα – και σε ποια κατεύθυνση – άλλαξαν. Παρατήρησε ότι από την υστερία για τους «λαθρομετανάστες» και την  πολιτική της βίαιης  αναχαίτισης των απελπισμένων, φθάσαμε στη ρεαλιστική διαχείριση του προσφυγικού, σε ξενώνες τύπου Ελαιώνα, στον συντονισμό με την ΕΕ. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε, ως προς το θέμα αυτό, και μετά από δικές της ένέργειες εξασφάλισε 460 εκατομμυρία. Η έλειψη αυτών των χρημάτων δυσχέρανε τις προσπάθειες εξεύρεσης περισσότερων ανθρώπινων λύσεων, ταχύτερα.
Αναφέρθηκε επίσης στην αποσυμφόρηση των φυλακών, στην ενίσχυση των δομών απεξάρτησης των κρατουμένων και   συμπέρανε:  «Υπάρχουν πράγματα που ξεκίνησαν και πρέπει να συνεχιστούν, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με σχήματα που συμπεριλαμβάνουν Μπαλτάκους»…

– See more at: http://left.gr/news/v-katrivanoy-gia-ta-dikaiomata-hreiazomaste-syriza-ohi-mpaltakoys#sthash.vUw5VQPo.dpuf

/ Δηλώσεις