Βούτσης προς Κωνσταντοπούλου: Ο λαός μας έχει αποτιμήσει όλους (βίντεο)

Με τη φράση «ο λαός μας έχει αποτιμήσει όλους» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους υπαινιγμούς της πρ. προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την σύντομη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής που ακολούθησε μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου.

«Δεν θα ήθελα να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση γιατί είναι αλήθεια ότι ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα εκφράσεις που θα οδηγούσαν σε οξύτατη αντιπαράθεση», είπε ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος εμμέσως στην φράση για «γύψο του Παπαδόπουλου» που είχε χρησιμοποιήσει η Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Αυτό δεν παίζει ρόλο, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας για όλους, ως πρόσωπα, κομματικούς φορείς και ρόλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Νωρίτερα η Ζ. Κωνσταντοπούλου είχε πει στον Ν. Βούτση: «σας παραδίδω την προεδρία της Βουλής έχοντας υπηρετήσει το καθήκον μου από την πρώτη ως την τελευταία μέρα. Σας παραδίδω την προεδρία της Βουλής έχοντας προσπαθήσει να υλοποιήσω όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα κατά την εναρκτήρια ομιλία μου. Αποτελεί τιμή για εμένα η ολοκλήρωση της θητείας μου στην προεδρία μίας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση των μνημονίων. Αποτελεί τιμή για εμένα ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές. Αποτελεί τιμή για εμένα ότι σας παραδίδω το έργο των Επιτροπών και εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν».

Η απελθούσα πρόεδρος έδωσε στο νέο πρόεδρο της Βουλής «για να μην παραπέσουν όπως γίνεται συνήθως στο Δημόσιο», την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Οφειλές, τις δύο Εκθέσεις της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, το πόρισμα για την SIEMENS. «Προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες θα ολοκληρωθούν», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας ότι «δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Όλους θα μας κρίνει η ιστορία».

/ Χωρίς κατηγορία