Βούτσης: Μέχρι το βράδυ θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση

Βούτσης: Μέχρι το βράδυ θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση

Μέχρι το βράδυ θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο ΝίκοςΒούτσης, μιλώντας το πρωί στο MEGA. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσουν κάποια υπουργεία», κάτι που θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι, όπως είπε.

Ερωτηθείς, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Δεν έχουμε κάνει συζήτηση για την ώρα. Για την ώρα σχεδιάζουμε το κυβερνητικό σχήμα, όχι τα πρόσωπα, τα κελύφη κ.λπ. Μετά την εμπειρία του επταμήνου, κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κλείσει κι αυτό».

Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί να «αναμένονται δραστικές διαφοροποιήσεις». Όπως σημείωσε, η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, από τις 10:00 έως τις 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι και με άλλα κόμματα σχολίασε: «Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό μέσα στη Βουλή. Η λαϊκή εντολή εισπράχθηκε από εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα θέλαμε αν μπούμε σε μία συζήτηση διαφορετική, προγραμματική, που θα έφερνε πιο αντίθετες πλευρές του φάσματος στην ίδια κοίτη».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι «χρειάζονται καθαρές λύσεις» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή «ώστε να υπάρχουν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις».

Ερωτηθείς για την ψήφιση των προαπαιτούμενων, απάντησε πως θα αποδειχθεί ότι «η Αριστερά δεν είναι τα εύκολα, ούτε είναι για να αποδρά και να πηγαίνει στην εξέδρα ή να λέει μόνο ότι θα πρέπει όλα να γίνουν πατώντας το κουμπί».

 

πηγή

/ ειδησεις