Αποκλειστική δήλωση του υποψήφιου βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Γκόβα στο syriza-achaias.gr

 

Από τις εκλογές το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του προς την κοινωνία να του δοθεί η δυνατότητα να κυβερνήσει την χώρα, συνέχισε από ευνοϊκότερη θέση τον αγώνα για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις.

Με υπαρκτές αδυναμίες, με υπερβολές μερικές φορές, με υπερεκτιμήσεις κάποιες άλλες αλλά και εμμονές μερίδας του χώρου, συνέχισε αυτή την τιτάνια προσπάθεια σε ένα καθεστώς που είχε διαμορφώσει για πολλές 10ετιες, ένα σύστημα διαπλοκής, διαφθοράς και ανάθεσης προσωπικής εξυπηρέτησης.

Τους τελευταίους μήνες σαν κυβέρνηση, δεν σταματήσαμε να δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες. Με πείσμα και αποφασιστικότητα αγωνιζόμαστε για το δίκιο του ελληνικού λαού.

Ματώσαμε με μοναδικό στόχο να διεκδικήσουμε το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού στην ελπίδα. Δώσαμε μάχες μέσα σε αντίξοες συνθήκες, παλέψαμε ενάντια σε ένα σύστημα, εντός και εκτός της χώρας, διαφθοράς, διαπλοκής και εξάρτησης στα πλαίσια ενός σχεδίου αριστερής παρένθεσης. Δεν φοβηθήκαμε καμιά στιγμή να πάρουμε τα ρίσκα, να ξεπεράσουμε τα όρια και να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Κάναμε μια δύσκολη επιλογή. Να μην αποδεχτούμε την προτεινόμενη εκδοχή της εθνικής αυτοκτονίας, που μας ετοίμαζαν οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, συνεπικουρούμενοι από τα ντόπια πειθήνια όργανα τους.

Κάναμε την επιλογή να μην παρασύρουμε στην καταστροφή τον ελληνικό λαό σε μια περίοδο που εφάρμοσαν τα capital control, ενώ η πλουτοκρατία της χώρας είχε βγάλει τον πλούτο της στο εξωτερικό.

Με ήσυχη την συνείδησή μας πράξαμε το σωστό σαν κυβέρνηση της χώρας, δεν μετανιώνουμε γιατί πολεμήσαμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας, ούτε γιατί επιλέξαμε να αποφύγουμε αυτήν την καταστροφή.

Κάθε σπιθαμή που κερδίσαμε στο έδαφος της διαπραγμάτευσης, με βασικό συστατικό την ακύρωση της βιωσιμότητας του χρέους και το άνοιγμα τρόπων απομείωσης του. Είναι δικό μας έργο όταν όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα του χθες καλούσε σε όποια συμφωνία και αν προτεινόταν αβλεπί.

Αντιπαρερχόμαστε τις αριστερίστικες κορώνες αυτών που έριξαν την κυβέρνηση, δεν τους παρακολουθούμε στο λεκτικό τους «φασισμό», γιατί πέρα από τις όποιες εκτιμήσεις του καθενός, ο ελληνικός λαός προσδοκά απαντήσεις και τρόπους απεμπλοκής από μια κατάσταση που έχει δέσει την χώρα χειροπόδαρα, έτσι ώστε να καταφέρουμε να κατακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Αυτή για μας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι ιστορική ευθύνη

Και σήμερα μπροστά στην ετυμηγορία του λαού της 20ης Σεπτέμβρη, είμαστε εδώ, σαν πολεμιστές που δεν παραδόθηκαν, ματωμένοι αλλά με ψυχή βαθιά και πίστη να συνεχίσουμε την καινούρια προσπάθεια για βελτίωση των όρων διαβίωσης του ελληνικού λαού. Έχουμε ήδη, πέρα από την αποφασιστικότητα, και την συσσωρευμένη πείρα να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, που θα έχει σαν αφετηρία την εκλογική νίκη στις 20 Σεπτεμβρίου. Επιλογή μας είναι η υπεράσπιση του δίκιου της χώρας μας.

/ Χωρίς κατηγορία