Αποκάλυψη Κ. Σπαρτινού: «Η κυβέρνηση έδινε στον Πελετίδη το Λιμάνι και προίκα 500.000 ευρώ και είπε όχι»

σπαρτινος

Στην αποκάλυψη της πρότασης από την Κυβέρνηση προς τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας για το θαλάσσιο μέτωπο, την οποία όμως η δεύτερη απέρριψε, προχώρησε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης ΡΑΠ, Κώστας Σπαρτινός, μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», με τον Αλέξανδρο Κογκόλη, στον τηλεοπτικό σταθμό Achaia.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Σπαρτινό, σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα και του Κώστα Πελετίδη, «έπεσε» στο τραπέζι εκ μέρους του πρώτου, η εξής πρόταση:

Προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα διαρκούσε περίπου δύο χρόνια, έως την πλήρη παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στους πατρινούς, με βάση την οποία στο διάστημα αυτό ο ΟΛΠΑ θα χρηματοδοτούσε τη Δημοτική Αρχή με 500.000 ευρώ το χρόνο, για έργα που αυτή θα αποφάσιζε να πραγματοποιηθούν εντός του λιμανιού, όπου και όποτε ήθελε.

Με τον τρόπο αυτό θα υπήρχε η απαιτούμενη ανάπτυξη στο λιμάνι, το οποίο θα αποτελούσε πόλο έλξης για τους Αχαιούς πολίτες.

«Θα δίνονταν λεφτά στο δήμο για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση όλου του παλιού λιμανιού, όχι μόνο εντός της ζώνης των 3,5 χιλιομέντρων, έως ότου παραχωρηθεί οριστικά στους Πατρινούς. Δ

εν ήθελε ο κ. Πελετίδης, δυστυχώς, για κομματικά και πολιτικά συμφέροντα, αφού το διάστημα εκείνο είχαμε εκλογές», τόνισε ο κ. Σπαρτινός.

«Ήταν μια καλή προσωρινή πρόταση που θα βοηθούσε όλους», προσέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΠΗΓΗ

/ Βουλευτές Αχαΐας