Ανδρέας Ριζούλης: «Κανέναν αγρότη μικρό και μεσαίο δεν συμφέρει η απόσυρση αυτού του σχεδίου»

ριζουλης

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και το ευρύτερο ζήτημα του ασφαλιστικού που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο, μίλησε στην εκπομπή Ποντάρω Κόκκινο, στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.

Όπως είπε ο κ. Ριζούλης, «έχουμε χαρακτηριστικά σε αυτές τις κινητοποιήσεις που θέλουν συζήτηση. Καταρχήν έχομε ένα σχέδιο πρότασης από την Κυβέρνηση και απ’ την άλλη πλευρά έχουμε κινητοποιήσεις αγροτών, χωρίς να δέχονται διάλογο. Έχουμε μια τακτική που αποτρέπει το διάλογο. Τόσα χρόνια που ζητούσαν διάλογο οι αγρότες, δεν γινόταν. Επιπλέον, μέσα στο πλαίσιο αυτό μπαίνουν και άλλα ζητήματα που δεν αφορούν μόνο το ασφαλιστικό. Όλα αυτά χρειάζονται συζήτηση».

Για να συμπληρώσει, «αυτή τη στιγμή έχουμε μια πρόταση μέσω της οποίας επιχειρείται να δικαιώσει ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, για ισοτιμία στην ασφάλιση. Όταν το προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε κατάργηση μέχρι το 2027 της βασικής σύνταξης, δεν υπήρχε αντίδραση.

Θα έχουμε κάποιες επιβαρύνσεις, αλλά όλες αυτές οι καταβολές θα μπορούν να τις εντάσσουν στα έξοδά τους οι αγρότες. Επιπλέον θα περάσει και τροπολογία για τα εργόσημα αυτών που δούλευαν «παράνομα» στα χωράφια, ώστε να εντάσσονται στα έξοδα. Άλλο λοιπόν το ασφαλιστικό και άλλο το φορολογικό.
Όταν ζητάμε να κάνουμε μια εκδήλωση, αυτό προσπαθούμε να πούμε. Κάνουμε διάλογο για να βρούμε λύσεις.

Κανέναν αγρότη μικρό και μεσαίο δεν συμφέρει η απόσυρση αυτού του σχεδίου. Βάσει αυτού του σχεδίου θα πάρουν σύνταξη όπως όλοι οι Έλληνες».

Τέλος, ο κ. Ριζούλης αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς, αλλά άμεσους στόχους της Κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα, «μπροστά μας έχουμε ένα πρόγραμμα αγροτικών επενδύσεων 20 δις για την επόμενη τριετία. Μέσα από αυτό θέλουμε να φτιάξουμε την αγροτική οικονομία».

Ακούστε όλη την συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής που ακολουθεί.

Ακούστε: